Βασιλικός Πολτός: Το super food που δίνει υγεία, ευεξία και ενέργεια σε όλη την οικογένεια! Πρόκειται για την τροφή που κάνει μια μέλισσα από απλή εργάτρια... βασίλισσα!

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές (superfoods) που κατά καιρούς έχουμε ακούσει να μας συστήνουν οι διατροφολόγοι.

Πρόκειται για μια από τις πιο γνωστές υπερτροφές (superfoods) που κατά καιρούς έχουμε ακούσει να μας συστήνουν οι διατροφολόγοι. Ο βασιλικός πολτός είναι άραγε τόσο θρεπτικός και συνάμα ευεργετικός για τον οργανισμό μικρών και μεγάλων; Κι αν ναι, πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη πρόσληψη αυτών των πολύτιμων συστατικών του; Θέλοντας λοιπόν να μάθουμε περισσότερα για αυτό το φυσικό μυστικό ευεξίας απευθυνθήκαμε στον κ. Σταύρο Ελοβάρη, Βιολόγο ΑΠΘ και Επιστημονικό σύμβουλο της εταιρείας Ελοβάρη Αγγέλικα Α.Ε.



Τι είναι ο βασιλικός πολτός και ποια είναι η σύστασή του;

Ο βασιλικός πολτός είναι μια άσπρη κρεμώδης ουσία, ισχυρά όξινη, με ιδιάζουσα οσμή και υπόπικρη γεύση, εξαιρετικά θρεπτική, η οποία εκκρίνεται από τους υποφαρυγγικούς αδένες των νεαρών εργατριών μελισσών. Προορίζεται για τη διατροφή όλων των προνυμφών μέχρι της ηλικίας των 3 ημερών και των ενήλικων βασιλισσών. Οι βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη γονιμότητα και τη μακροβιότητά τους. Είναι γεννημένες από τα ίδια αυγά με τις υπόλοιπες μέλισσες και το μοναδικό στοιχείο που τις διαφοροποιεί είναι η διατροφή τους. Οι αναλύσεις του βασιλικού πολτού που έχουν γίνει έδειξαν ότι ο μέσος όρος των κυριότερων συστατικών του είναι υγρασία 67%, πρωτεΐνες 15,5%, σάκχαρα 12,5%, λιπαρές ουσίες 4% και τέφρα 1%.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ