Πίτσα, σοκολάτα και ζυμαρικά: Δείτε τις 10 τροφές που πρέπει να αποφύγετε πάση θυσία πριν πέσετε για ύπνο!

Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στο κρεβάτι με το στομάχι γεμάτο. Μετά από μία κουραστική ημέρα το σώμα σου θέλει να χαλαρώσει τους ρυθμούς και τη λειτουργία του και το πεπτικό σύστημα δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όλοι ξέρουμε ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στο κρεβάτι με το στομάχι γεμάτο. Μετά από μία κουραστική ημέρα το σώμα σου θέλει να χαλαρώσει τους ρυθμούς και τη λειτουργία του και το πεπτικό σύστημα δεν αποτελεί εξαίρεση.


Αν παρόλα αυτά συνηθίζεις να τρως το βράδυ κι αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, είναι σημαντικό να προτιμήσεις ελαφρά γεύματα και να αποκλείσεις τις παρακάτω τροφές που είναι πλούσιες σε θερμίδες.

1. Ζυμαρικά

Έχε στο νου σου ότι τα ζυμαρικά είναι μία πλούσια πηγή υδατανθράκων που θα μετατραπούν σε λίπος μόλις κοιμηθείς. Λάβε επίσης υπόψη σου ότι οι κλασικές σάλτσες που συνοδεύουν τα ζυμαρικά περιέχουν τυρί, αρκετό λάδι και λιπαρά, όπως κρέμες γάλακτος.

2. Πίτσα

Την έχεις συνδυάσει με το ιδανικό βραδινό, αλλά η πίτσα είναι ένα λιπαρό φαγητό που διεγείρει τα οξέα του στομάχου, με αποτέλεσμα να ευθύνεται για τις καούρες. Σκέψου επίσης, πόσο θα δυσκολευτεί το πεπτικό σου σύστημα να επεξεργάζεται βραδιάτικα αυτή την τροφή!

3. Καραμέλες, ζαχαρωτά

Τα λιπαρά τρόφιμα και τα ζαχαρούχα προϊόντα (κυρίως οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά) έχουν επιπτώσεις στα εγκεφαλικά κύματα και μπορούν να προκαλέσουν εφιάλτες. Αν λοιπόν, θέλεις να κοιμάσαι ήσυχα τα βράδια, πες όχι στο πρόχειρο φαγητό και σε καθετί ζαχαρωτό.

4. Κόκκινο κρέας

Το κόκκινο κρέας θα σου δώσει την πρωτεΐνη και το σίδηρο που θέλεις, αλλά όχι έναν ήσυχο ύπνο. Για να κοιμηθείς σαν πουλάκι τη νύχτα, απόκλεισέ το από τις βραδινές σου επιλογές.

5. Σοκολάτα

Το βράδυ οι θερμίδες της σοκολάτας θα αποθηκευτούν σαν λίπος, αφού το σώμα ξεκουράζεται. Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας αποτελεί το τέλειο επιδόρπιο, αλλά συνήθως κανείς δεν μένει μόνο σε αυτό.

6. Λαχανικά

Είναι νόστιμα και θρεπτικά, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή αν σκοπεύεις να κοιμηθείς αμέσως μόλις τα φας.Λαχανικά, όπως κρεμμύδια, μπρόκολο και λάχανο, περιέχουν υψηλές ποσότητες αδιάλυτων φυτικών ινών, οι οποίες θα σε κάνουν να αισθάνεσαι χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι καλό αν ακολουθείς μία δίαιτα μέσα στην ημέρα, αλλά κατά τη διάρκεια της νύχτας οι ίνες κινούνται πολύ αργά στο πεπτικό σύστημα και προκαλούν επίσης φούσκωμα.

7. Αλκοόλ

Εκτός του ότι περιέχει θερμίδες, το αλκοόλ δεν μειώνει μόνο την ποιότητα του ύπνου αλλά και τη διάρκεια του βραδινού ύπνου.

8. Cheeseburger

Όπως συμβαίνει με κάθε πρόχειρο φαγητό με πολλές θερμίδες, έτσι και το cheeseburger, διεγείρει τη φυσική παραγωγή οξέος στο στομάχι, προκαλώντας καούρα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

9. Σάλτσα τσίλι

Το τσίλι είναι υγιεινό κι ευεργετικό όταν αναμιγνύεται με συγκεκριμένα συστατικά, αλλά η σάλτσα τσίλι είναι πλούσια σε θερμίδες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες που καίγονται πολύ αργά.

10. Πατατάκια κι άλλα σνακ

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγονται σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο πριν τον ύπνο, δεδομένου ότι περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο που είναι γνωστό ότι συνδέεται με με πολλές διαταραχές του ύπνου.

Πηγή: joytv.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ