Ο Άκης Πετρετζίκης μπήκε με φόρα στην κουζίνα μας και μας φτιάχνει για πρωινό: Σοκολατένιο pound cake για να μην αφήσουμε ούτε ένα ψίχουλο!

Μέθοδος Εκτέλεσης

Recipe main keik sokolatas
http://akispetretzikis.com

•       Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

•       Βάζω το κακάο σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα το βραστό νερό.

•       Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο μίξερ.

•       Προσθέτουμε το βούτυρο, τις ζάχαρες και τις βανίλιες.

•       Χτυπάμε με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

•       Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και δεν ρίχνουμε τα επόμενα πριν ενσωματωθεί στο μείγμα το προηγούμενο.

•       Σταματάω το χτύπημα και ξεκινάω να προσθέτω το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

•       Το μείγμα μπορεί να φαίνεται κομμένο αλλά μην δίνεται σημασία. Ετσι πρέπει να είναι.

•       Βουτυρώνουμε τη φόρμα και την «αλευρώνουμε» με κακάο. Ρίχνουμε το μείγμα του κέικ μέσα και ψήνουμε για μια ώρα και δέκα λεπτά. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί βάζοντας μέσα ένα μαχαίρι ή ένα ξυλάκι από σουβλάκι. Αν βγει καθαρό τότε αφαιρούμε από το φούρνο.

•       Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά, μέσα στη φόρμα πάνω σε μια σχάρα και μετά αναποδογυρίζουμε στη σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει καλά για 2 ώρες πριν το κόψουμε.

•       Σερβίρουμε με σαντιγί και μαρμελάδα αν θέλουμε.

http://www.philenews.com/data/2013/11/06/akis-petretzikis-tha-borousame-na-ginoume-filoi-me-ton-kostopoulo.jpg

Συστατικά

.    80 γρ νερό βραστό
.    70 γρ κακάο
.    250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
.    55 γρ ζάχαρη καστανή
.    200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
.    5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
.    2 βανίλιες
.    130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
.    1κ.γ αλάτι
.    Προαιρετικά σαντιγί και μαρμελάδα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ