Δροσερές, χειροποίητες και κυρίως πεντανόστιμες σοκολατένιες μπαλίτσες με κρέμα μπανάνας και σοκολάτας! Φτιάχνονται «τσακα τσάκα» και είναι ακαταμάχητες!

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό...

ΥΛΙΚΑ (για 6 μπαλίτσες διαμέτρου 6 εκ.)

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

150 γρ. ζάχαρη

100 γρ. μπανάνες, σε ροδέλες

600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (54% περιεκτότητα σε κακάο), χονδροσπασμένη και λίγη επιπλέον (περίπου 200 γρ.) για την επικάλυψη

100 γρ. βούτυρο

Σοκολατένιες μπαλίτσες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τις μπανάνες και ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Ρίχνουμε τη σοκολάτα και τέλος το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Γεμίζουμε 2 φόρμες σιλικόνης, με 6 θήκες η καθεμιά σε σχήμα ημισφαιρίων, και τις αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν. Ξεφορμάρουμε πατώντας τη βάση και ενώνουμε τα 2 ημισφαίρια πιέζοντας απαλά τις επιφάνειες μεταξύ τους (εναλλακτικά, κρατάμε λίγη από την κρέμα προτού παγώσει στην άκρη και τη χρησιμοποιούμε σαν «κόλλα»). Βάζουμε τις μπαλίτσες στην κατάψυξη.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την επιπλέον σοκολάτα και αφήνουμε τη θερμοκρασία της να πέσει στους 30°C (χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Βγάζουμε από την κατάψυξη τις παγωμένες μπαλίτσες και με τα χέρια μας καλύπτουμε την επιφάνειά τους με σοκολάτα. Αφήνουμε να στεγνώσει λίγο η σοκολάτα και βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να ξεπαγώσουν προοδευτικά.

Πηγή: BΗΜΑ GOURMET

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ