Πώς να φτιάξετε μια λαχταριστή καρυδόπιτα με μπόλικη σοκολάτα, αμύγδαλα και φουντούκια! Δείτε τη συνταγή που θα σας χαρίσει τον απόλυτο γευστικό οργασμό!

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Τι χρειαζόμαστε:
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. αλεύρι μαλακό
40 γρ. κακάο
2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα τριμμένη
2/4 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
7 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρύδια τριμμένα
100 γρ. φουντούκια τριμμένα
100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
50 γρ. σπορέλαιο
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Καρυδόπιτα με σοκολάτα

Για το σιρόπι
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 ξυλάκι κανέλλα

Για την επικάλυψη
(Εάν σας αρέσει μπόλικη σοκολάτα)
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
500 γρ. κρέμα γάλακτος

(Εάν θέλετε λιγότερη σοκολάτα)
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ. κρέμα γάλακτος

Πώς το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Βάζουμε σε ένα μπολ αλεύρι, κακάο, σιμιγδάλι, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε τα υλικά αυτά στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, το σπορέλαιο και ανακατεύοντας ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35εκ. και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30-40′ ανάλογα με τον φούρνο σας.
Αφήνουμε να κρυώσει λιγάκι. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και αφού το αφήσουμε να γίνει λίγο χλιαρό, κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να σταθεί και φτιάχνουμε την σοκολάτα.
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να δέσει (πηκτώσει).
Στρώνουμε το μείγμα πάνω στην καρυδόπιτα και συνοδεύουμε με παγωτό εάν θέλουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν το ταψί σας είναι μεγαλούτσικο, δεν θέλει πολλή ώρα ψήσιμο.
Μπορείτε να βάλετε όποιο ξηρό καρπό θέλετε. Από φουντούκια μέχρι φιστίκια και κάσιους!

Πηγή: sintagespareas.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ