Σπαγγέτι του ψαρά, με γαρίδες & κολοκυθάκια, με σάλτσα ξιφία & ελιές ή με χταπόδι σε σάλτσα; Αυτές είναι οι 4 θαλασσινές μακαρονάδες που θα σας ξετρελάνουν!

Τα ζυμαρικά παντρεύονται ιδανικά με θαλασσινές γεύσεις όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Ποιος υπολογίζει ότι ο χειμώνας φέρνει περισσότερα ψάρια και θαλασσινά, σημασία έχει ότι μια λαχταριστή, θαλασσινή μακαρονάδα είναι καλοκαιρινή απόλαυση.

Τα ζυμαρικά παντρεύονται ιδανικά με θαλασσινές γεύσεις όλο το χρόνο, αλλά το καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Ποιος υπολογίζει ότι ο χειμώνας φέρνει περισσότερα ψάρια και θαλασσινά, σημασία έχει ότι μια λαχταριστή, θαλασσινή μακαρονάδα είναι καλοκαιρινή απόλαυση. Γίνεται με τα πάντα: με ψάρια (ιδανικό το ψάρι φέτα), με όστρακα, με καλαμαράκια ή χταπόδι, με γαρίδες, με αχινό. Όλα αυτά συνδυάζονται εξαιρετικά με καλοκαιρινά λαχανικά όπως το κολοκυθάκι και τους ταιριάζει το σκόρδο, μυρωδικά σαν το θυμάρι και τη μαντζουράνα και φυσικά η σάλτσα από φρέσκια καλοκαιρινή ντομάτα.



Μπορούμε να φτιάξουμε πιάτα πολύ νόστιμα με μικρό κόστος, ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, πιάτα που μπορούν να κρατήσουν ένα καλοκαιρινό φιλικό τραπέζι αξιοπρεπώς. Οι συνταγές αυτές επιδέχονται μικρές τροποποιήσεις, ανάλογα με τα υλικά και τη φαντασία μας. Δώστε σημασία στον τύπο των ζυμαρικών που απαιτεί η συνταγή και είναι σχετικός πάντα με το είδος της σάλτσας. Το τελευταίο μαγείρεμα των βρασμένων ζυμαρικών με τη σάλτσα στη φωτιά για λίγα λεπτά θα τα νοστιμίσει όπως πρέπει, αλλά προσοχή στο βράσιμο: πρέπει να έχουν στραγγιστεί σκληρά ακόμα για ν΄αντέξουν τα 2'-3' επιπλέον μαγειρέματος.

Από την Ντίνα Γκρουμούτη στο Αθηνόραμα


Σπαγγέτι του Ψαρά



Σπαγγέτι με γαρίδες και κολοκυθάκια



Χοντρά μακαρόνια με σάλτσα ξιφία και ελιές



Ζυμαρικά με χταπόδι σε σάλτσα


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ