Χάστε μέχρι και 2 κιλά λίπους την εβδομάδα χάρη στη δημοφιλέστατη Zone Diet! Όλη η σειρά των εκπομπών για τη δίαιτα της διατροφικής ζώνης με τον πρωτοπόρο δάσκαλο, Παναγιώτη Δρακόπουλο (βίντεο)

Υπάρχει τρόπος να χάνεις έως και 2 κιλά λίπους την εβδομάδα με υγιή τρόπο. Με τη δίαιτα των Ζωνών, ή όπως είναι στο εξωτερικό γνωστή The Zone Diet, είναι κάτι από παραπάνω εφικτό, για την ακρίβεια παιχνιδάκι!

Η ιατρική δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο νομίζουμε, και παρομοίως η διατροφή δεν είναι τόσο απλή όσο μας έχουν κάνει να πιστεύουμε. Στόχος μου μέσα από το zone.com.gr είναι να σας κάνω να δείτε την ιατρική και την διατροφή από άλλο οπτικό πρίσμα, το οποίο βασίζεται στην κατανόηση της μοριακής βάσης της φλεγμονής. Πρόκειται δηλαδή για το πώς η φλεγμονή συνιστά την υποκρυπτόμενη αιτία της χρόνιας ασθένειας και για το πώς μπορεί η διατροφή είτε να μειώσει είτε να αυξήσει τη φλεγμονή.

Σε τελική ανάλυση, όλα έχουν να κάνουν με τα γονίδιά σας, ειδικά το πώς μια αντιφλεγμονώδης διατροφή, όπως είναι η Διατροφική Ζώνη, μπορεί να διακόπτει τα φλεγμονώδη γονίδια και ταυτόχρονα να θέτει σε λειτουργία τα αντιφλεγμονώδη γονίδια που προάγουν την κυτταρική αναπαραγωγή, ανάπλαση και θεραπεία. Η ικανότητα σας να ελέγχετε τη φλεγμονή καθίσταται ο μοριακός ορισμός της ευεξίας. Γι’ αυτό ελπίζω να χρησιμοποιήσετε το zone.com.gr για να λαμβάνετε τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την αντιφλεγμονώδη ιατρική και την σημαντικότητα αυτής για το σύστημα υγείας  του   21ου αιώνα     



Κάθε μήνα  στο zone.com.gr αναλύουμε την τρέχουσα ιατρική βιβλιογραφία για τα πρωτοπόρα άρθρα και τη διατροφή για το ρόλο της στη μείωση της φλεγμονής σε διάφορες χρόνιες παθήσεις. Κάτι το οποίο είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τους ερευνητές και για όσους θέλουν να είναι συνεχώς ενήμεροι σχετικά με τη αντιφλεγμονώδη ιατρική.
 Όλοι έχουμε τη γενετική προδιάθεση για χρόνια νοσήματα (παχυσαρκία, διαβήτη, καρδιοπάθεια, πίεση και πολλά άλλα), τα οποία πυροδοτούνται η αναστέλλονται κάτω από κατάλληλες διατροφικές συνθήκες. Αυτή είναι η Διατροφική Ζώνη, το διατροφικό πρόγραμμα που αναστέλλει τη γενετική προδίαθεση για χρόνια νοσήματα.


Δείτε περισσότερα στο http://www.zone.com.gr



To who is who του Π. Δρακόπουλου

Πρόεδρος Συλλόγου Διατροφικής Ζώνης, Σύμβουλος Διατροφικής Ζώνης και Δάσκαλος παραδοσιακού καράτε 8 Dan δίπλωμα που του απονεμήθει από τον εκλιπόντα Master Hidetaka Nishiyama. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές στα εκπαιδευτήρια Σχολινάκη. Ξεκίνησε την εκπαίδευση του στο Καράτε το 1974. Το 1980, παράλληλα με την διδασκαλία του στο Παραδοσιακό Καράτε, ξεκίνησε να ασχολείται με την διατροφή προκειμένου να αυξήσει τη φυσική του κατάσταση. Δάσκαλός του ήταν ο Dr. Vladimir Jorga, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ETKF) και ο Ιάπωνας Master Hidetaka Nishiyama, Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παραδοσιακού Καράτε (ITKF) 1928-2008. Το 1990 έφερε το Παραδοσιακό Καράτε στην Ελλάδα. Από το 1990 μέχρι σήμερα είναι Εθνικός Προπονητής και από το 2000 είναι Α Διεθνής Διαιτητής στο Παραδοσιακό Καράτε.
Από 1998 ξεκίνησε τη μελέτη της Διατροφικής Ζώνης του Dr. Barry Sears εκδίδοντας και το βιβλίο του το 2001. Έδωσε εξετάσεις στον Dr. Barry Sears (www.drsears.com) τον εφευρέτη της Διατροφικής Ζώνης, και έλαβε το δίπλωμα του συμβούλου της Διατροφικής Ζώνης (Zone Consultant) τον Σεπτέμβριο του 2002. Τον Ιούνιο του 2005 μετά από την 3ετή  περαιτέρω παρακολούθηση των επιπρόσθετων μαθημάτων και συνεδρίων που αφορούσαν στις κλινικές έρευνες που είχε πραγματοποιήσει ο ίδιος ο Dr. Sears αναφορικά με το προφίλ της κρυφής φλεγμονής (SIP), του απενεμήθη το ανώτερο δίπλωμα της Διατροφικής Ζώνης, το δίπλωμα του Ειδικού σε Θέματα Υγείας (HCP - Health Care Practitioner) από το Inflammation Research Foundation, ίδρυμα με πρόεδρο Dr. Barry Sears, επικυρωμένο από Συμβολαιογράφο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α.
Το 1995 ίδρυσε την εταιρεία Δ.Κ. Μ. ΕΠΕ, η οποία ασχολείται με τα πρωταθλήματα του Παραδοσιακού Καράτε και με την έκδοση βιβλίων υγείας. Διατηρεί Σχολή Παραδοσιακού Καράτε στους Αμπελοκήπους (Σεβαστουπόλεως 133). Στα Διεθνή πρωταθλήματα του Παραδοσιακού Καράτε έχει αναδείξει Βαλκανιονίκες, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Απ’ το 1987 και κάθε χρόνο παρακολουθεί  σεμινάρια με το δάσκαλο του Master Hidetaka Nishiyama, από τον οποίο λάμβανε οδηγίες, συμβουλές, και εκπαίδευση. Απ’ το 1997 συμμετέχει στα σεμινάρια και συνέδρια του Παραδοσιακού Καράτε που γίνονται στο San Diego της Καλιφόρνιας στα οποία προεδρεύει ο Master Hidetaka Nishiyama ενώ εκείνος από το 2002 έκανε σεμινάρια διατροφής σε όλους τους συμμετέχοντες στο San Diego.
Το 2000 έφερε τη Διατροφική Ζώνη στην Ελλάδα.
Απο το 2001 μέχρι σήμερα συμμετέχει στα συνέδρια του Dr. Barry Sears (διατροφή και άριστη υγεία), τις περισσότερες φορές σαν επίσημος καλεσμένος, όπως τον Νοέμβριο του 2008 στο Cancun του Μεξικού στο δεύτερο διεθνή συνέδριο Διατροφικής Ζώνης  με τίτλο Αντιφλεγμονώδης Ιατρική. 
Απο το 2010 έχει αναλάβη το Extreme Make Over στην Κύπρο.
Το 2009 μετά από κρατικές εξετάσεις έλαβε το πτυχίο του  Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής, αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αριθμό νόμου (ΠΔ 231/29-7-98, με τον οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/EOK).  
Το 2013 απέκτησε το πτυχίο του Ομοιοπαθητικού από το Natural Health Science.
Έχει εκδώσει τα βιβλία του Dr.Barry Sears, η Διατροφική Ζωνη, Κατακτώντας την Διατροφική Ζώνη, Η Διατροφική Ζώνη των Οικολόγων, Η Ωμέγα RX Ζώνη και το υπό έκδοση βιβλίο Η Αντιγηραντική Ζώνη.
Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου Διατροφικής Ζώνης.
Eίναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Διατροφικής Ζώνης.
Είναι ο Αρχηγός του Παραδοσιακού Καράτε στην Ελλάδα.
Είναι πατέρας ενός παιδιού με το όνομα Χρήστος. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ