«Κάτι αλλάζει στην Αθήνα» επιβεβαιώνουν οι New York Times - Δείτε όλα όσα κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι της κορυφαίας εφημερίδας κατά τη παραμονή τους στην πόλη μας!

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην πόλη μας.. γράφουν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το αφιέρωμα που δημοσίευσαν.

Κάτι φαίνεται να αλλάζει στην πόλη μας.. γράφουν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το αφιέρωμα που δημοσίευσαν. Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, έπειτα από αρκετά χρόνια που η Αθήνα βυθιζόταν στην κρίση, με επιχειρήσεις και καταστήματα να κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο, η αυτοπεποίθηση έχει επιστρέψει για τα καλά στην πρωτεύουσα.

Νέοι με φρέσκες ιδέες δραστηριοποιούνται και ανοίγουν καταστήματα, αναμειγνύοντας κλασικά στοιχεία από την αρχαία Ελλάδα και το άναρχο πνεύμα της σύγχρονης εποχής. Στις πλατείες της πόλης υπάρχουν νέα εστιατόρια και καφετέριες που σερβίρουν παραδοσιακές λιχουδιές, όπως το κρητικό λουκάνικο και το γιαούρτι με πρόβειο γάλα και κυδώνι. Παράλληλα, το Μουσείο της Ακρόπολης είναι σταθερά ένα από τα κορυφαία μουσεία του κόσμου που μαγεύει τους επισκέπτες.

Οι New York Times μέσα σε 36 ώρες λάτρεψαν την πόλη. Το πρόγραμμα που ακολούθησαν ήταν βόλτες στο κέντρο, γευστικές δοκιμές παραδοσιακών φαγητών και γλυκών, επισκέψεις στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και, φυσικά, καφέ και ποτό σε ωραία σημεία της πόλης. Δεν παρέλειψαν, βέβαια, να κάνουν και μια βόλτα στην παραλία, φτάνοντας μέχρι τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, για τον οποίο έγραψαν πως είναι το πιο δυνατό σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ