Σοκολάτα-Καραμέλα... σημειώσατε Χ - Φτιάξτε και εσείς το υπέροχο σουφλέ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Το πιο.. γλυκό επιδόρπιο του κόσμου! Σοκολάτα και καραμέλα μαζί σε ένα σουφλέ... σκέτο πειρασμό!



Ευχαριστούμε την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και το site www.argiro.gr για την παραχώρηση της συνταγής


Υλικά συνταγής:

250 γρ. βούτυρο
300 γρ. σοκολάτα 60%
4 αβγά
4 κρόκους
100 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
Για τα φορμάκια
βούτυρο μαλακό
αλεύρι
Για την καραμέλα γάλακτος
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. κρέμα γάλακτος NOYNOY 35%
2 πρέζες ανθός αλατιού
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200ºC. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τα φορμάκια και τα παγώνουμε για 2' στην κατάψυξη. Πασπαλίζουμε αλεύρι να ντυθούν καλά βάση και πλαϊνά από τα φορμάκια. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
2. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να γίνει χλιαρό.
3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για 6'-7' σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει το μίγμα ανοιχτόχρωμο και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα στα αβγά και με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα ανακατεύουμε για να ενωθούν.
4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μίγμα και αναδιπλώνουμε με μαλακή σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω ώστε να ενσωματωθεί στα υλικά.
5. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10'. Περιχύνουμε με αλατισμένη καραμέλα γάλακτος και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
7. Για την καραμέλα γάλακτος.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4'-5', να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια.




Who is Who:
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάρο, αλλά τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στην Αθήνα. Bραβευµένη chef και παθιασμένη μαγείρισσα, έχει καταφέρει µε το δικό της αυθεντικό τρόπο να αναβαθμίσει την ελληνική κουζίνα και να μεταδώσει σε όλους µας την αγάπη της για το καλοµαγειρεµένο σπιτικό φαγητό.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική τα τελευταία 15 χρόνια και το ταλέντο της και η εμπειρία της συνοδεύονται από σπουδές, καθώς το χειμώνα 2004-2005 παρακολούθησε εντατικά μαθήματα γαλλικής κουζίνας στη Σχολή Μαγειρικής Cordon Bleu στο Λονδίνο. Ακολούθησαν σεµινάρια ζαχαροπλαστικής πλάι στον Στέλιο Παρλιάρο και στη Σχολή Ζαχαροπλαστικής Valhrona στη Γαλλία. Συνεργάστηκε µε εφημερίδες, περιοδικά και ως σύμβουλος, παραδίδοντας μαθήματα μαγειρικής σε πολυεθνική εταιρεία τροφίμων.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ