‘Πράσινο φως’ για τη δόση αναμένει σήμερα η Ελλάδα από το Eurogroup

Το Δεκέμβριο αναμένεται η εκταμίευση Ζητούμενο παραμένει η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας μέχρι το 2014, αλλά και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Στο μεταξύ, ένα δεύτερο «κούρεμα» στους ιδώτες πιστωτές, που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το Δεκέμβριο αναμένεται η εκταμίευση

«Πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης στις 5 Δεκεμβρίου αναμένει σήμερα η Ελλάδα από το συμβούλιο Υπουργών Οικονονικών της ευρωζώνης. Ζητούμενο παραμένει η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της Ελλάδας μέχρι το 2014, αλλά και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Στο μεταξύ, ένα δεύτερο «κούρεμα» στους ιδώτες πιστωτές, που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πάντως, το συμφωνηθέν μεταξύ των μελών της ευρωζώνης χρονοδιάγραμμα, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι εφόσον σήμερα αποφασίσει θετικά το Eurogroup, θα ακολουθήσει επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια, ώς τις 30 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου για την τελική απόφαση.

Η Ελλάδα και η Κομισιόν θα υπογράψουν το Μνημόνιο στις 4 Δεκεμβρίου και η Ελλάδα θα εισπράξει τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου.
Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ