Εκλογές Ξανά!

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τους Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη. Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αύριο στη μία το μεσημέρι συγκαλείται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Δηλώσεις των επικεφαλής Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Έλληνες να διαβάσουν τα πρακτικά της σύσκεψης. Όπως είπε, θα δουν αποτυπωμένες, με ανάγλυφο τρόπο στρατηγικές και σκοπιμότητες των κομμάτων. Όπως εκτίμησε επεκράτησε η αλαζονεία, ο μικροκομματισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σημείωσε ότι θα γίνουν εκλογές υπό άσχημες συνθήκες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάναμε ύστατη προσπάθεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά από τη συζήτηση από την οποία είχαμε αποκλειστεί τις προηγούμενες μέρες, είπε ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε, κατέθεσαν τις επτά πολιτικές θέσεις της παράταξης που είχαν να κάνουν μεταξύ άλλων με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων αλλά και τα εθνικά θέματα. Η χώρα οδεύει προς εκλογές, η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς, δεν υπήρξε συμφωνία, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν προκείμενου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε δυνατό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, είπε ο κ. Κουβέλης. Γνωστοποίησε ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν ετέθη καν το θέμα της κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που πρότεινε χθες ο κ. ΄Παπούλιας.

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια με τους Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Πάνο Καμμένο και Φώτη Κουβέλη.

Η προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι αύριο στη μία το μεσημέρι συγκαλείται σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για να καθοριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Δηλώσεις των επικεφαλής

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους Έλληνες να διαβάσουν τα πρακτικά της σύσκεψης. Όπως είπε, θα δουν αποτυπωμένες, με ανάγλυφο τρόπο στρατηγικές και σκοπιμότητες των κομμάτων. Όπως εκτίμησε επεκράτησε η αλαζονεία, ο μικροκομματισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Σημείωσε ότι θα γίνουν εκλογές υπό άσχημες συνθήκες.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάναμε ύστατη προσπάθεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά από τη συζήτηση από την οποία είχαμε αποκλειστεί τις προηγούμενες μέρες, είπε ο Πάνος Καμμένος. Όπως είπε, κατέθεσαν τις επτά πολιτικές θέσεις της παράταξης που είχαν να κάνουν μεταξύ άλλων με την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων αλλά και τα εθνικά θέματα.

Η χώρα οδεύει προς εκλογές, η σύσκεψη δεν απέφερε καρπούς, δεν υπήρξε συμφωνία, τόνισε ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ έκανε ό,τι ήταν δυνατόν προκείμενου να μην υπάρξει η προσφυγή της χώρας σε νέες εκλογές. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε δυνατό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους, είπε ο κ. Κουβέλης. Γνωστοποίησε ότι στη σημερινή σύσκεψη δεν ετέθη καν το θέμα της κυβέρνησης προσωπικοτήτων, που πρότεινε χθες ο κ. ΄Παπούλιας.

Πηγή: www.skai.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ