Τέιλορ και Μπάρτον το θρυλίκο ζευγάρι σε σήριαλ του BBC

Η νέα ταινία εστιάζει στην εποχή κατά την οποία βρέθηκαν μαζί στο ανέβασμα του «Ιδιωτικές ζωές» στη Βοστώνη, που προηγήθηκε από την παραγωγή του Μπρόντγουεϊ. «Είναι ακριβώς αυτή η χρονική στιγμή που και οι δύο είναι μεγάλοι σταρ αλλά ουδέποτε είχαν βρεθεί μαζί στη θεατρική σκηνή μαζί και υπάρχει ένα ενδεχόμενο επανένωσης και συμφιλίωσης».



Η ερωτική τους ιστορία είχε συναρπάσει τον κόσμο. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν το ζευγάρι της δόξας και του θυελλώδους έρωτα. Ο κόσμος του θεάματος επιχείρησε πρόσφατα να μεταφέρει αυτή τη σχέση στη μικρή οθόνη, όμως η αμερικανική τηλεταινία «Λιζ και Ντικ» με τη Λίντσεϊ Λόαν και τον Γκραντ Μπόουλερ ήταν παταγώδης αποτυχία.



Σειρά των Βρετανών τώρα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα τα Νέα. Στην τηλεοπτική παραγωγή του BBC «Τέιλορ και Μπάρτον», οι Ελενα Μπόναμ Κάρτερ και Ντόμινικ Γουέστ υποδύονται το θρυλικό ζευγάρι την περίοδο μετά το διαζύγιό τους, όταν ήταν συμπρωταγωνιστές στο θεατρικό έργο «Ιδιωτικές ζωές» στη Νέα Υόρκη του 1983.  
Το έργο του Νόελ Κάουαρντ τους έφερε κοντά παίζοντας ένα παντρεμένο ζευγάρι. Και όλος ο κόσμος τότε αναρωτιόταν αν θα έπαιζαν τους εαυτούς τους ή θα υποδύονταν τους ρόλους τους.



«Η Ελίζαμπεθ ήταν τότε πενήντα ετών και αστέρι σε κάθε της εκατοστό» λέει η Ελενα Μπόναμ Κάρτερ για τον νέο της ρόλο. «Οι πρωταγωνιστές είχαν αμειφθεί με ένα εκατομμύριο δολάρια ο καθένας για να υποδυθούν το παθιασμένο και εκρηκτικό ζευγάρι του Ελιοτ και της Αμάντα που χωρίζουν ύστερα από έναν σύντομο και περιπετειώδη γάμο».



Η Μπόναμ Κάρτερ μιλά για το έργο του Κάουαρντ αλλά είναι σαν να περιγράφει την αληθινή ζωή τής Λιζ και του Ρίτσαρντ. «Ανακαλύπτουν και πάλι ο ένας τον άλλον ενώ βρίσκονταν με διαφορετικούς συντρόφους. Στο τέλος αδειάζουν τους συζύγους τους και τρέχουν ο ένας στην αγκαλιά του άλλου. Σίγουρα υπάρχει ο απόηχος της σχέσης των πρωταγωνιστών σε αυτό το έργο».



Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα», ενώ ήταν δεσμευμένοι σε άλλες σχέσεις. Το 1964 η Τέιλορ και ο Μπάρτον παντρεύτηκαν και χώρισαν το 1974. Ηταν όμως αδελφές ψυχές και ύστερα από έναν χρόνο ξαναπαντρεύτηκαν για να χωρίσουν άμεσα.



Η νέα ταινία εστιάζει στην εποχή κατά την οποία βρέθηκαν μαζί στο ανέβασμα του «Ιδιωτικές ζωές» στη Βοστώνη, που προηγήθηκε από την παραγωγή του Μπρόντγουεϊ. «Είναι ακριβώς αυτή η χρονική στιγμή που και οι δύο είναι μεγάλοι σταρ αλλά ουδέποτε είχαν βρεθεί μαζί στη θεατρική σκηνή μαζί και υπάρχει ένα ενδεχόμενο επανένωσης και συμφιλίωσης» λέει η αγγλίδα ηθοποιός.



Η ίδια μάλιστα εξηγεί ότι καθώς δεν μοιάζει στην εμφάνιση διόλου με την Τέιλορ σκοπός της ταινίας είναι η ουσία αυτής της ιδιαίτερης συνάντησής τους που συνέβη έναν χρόνο πριν από τον θάνατο του Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ