Κι όμως η Σάμος έχει μασκότ. Μία φώκια, που ακούει στο όνομα Ιωνάς! (φώτο&βίντεο)

Δεν έχει μόνο η Μύκονος "Πέτρο" και η Κρήτη τον "Σήφη". Η Σάμος έχει τον "Ιωνά"!

Δεν έχει μόνο η Μύκονος "Πέτρο" και η Κρήτη τον "Σήφη". Η Σάμος έχει τον "Ιωνά"!

 


Ένα ασυνίθιστο γεγονός συμβαίνει τους τελευταίους 4 μήνες στην πρωτεύουσα της Σάμου και ιδιαίτερα στον κόλπο του Βαθέος, από την καθημερινή παρουσία μιας μικρής σε ηλικία Μεσογειακής Φώκιας, όπου έχει γίνει το σπίτι της!

Όπως διαβάζουμε στο i-samos.gr, το υπέροχο αυτό πλάσμα έχει ανακηρυχθεί σε Μασκότ από τους ντόπιους και τους τουρίστες του νησιού και μάλιστα έχει αποκτήσει και όνομα!

Ο ''Ιωνάς" εμφανίζεται σε πολλά παραλιακά σημεία της πόλης και είναι ιδιαίτερα φιλική με τους ανθρώπους!

Συνήθως η παρουσία της είναι αισθητή στην περιοχή του Μαλαγαρίου και πολλές φορές στη πολυσύχναστη παραλία της Γάγγου, όπου μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες πως πολλές φορές κάνει παιχνιδίσματα με μικρά παιδιά, βγαίνοντας ακόμη και έξω από το νερό.




Βέβαια οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν τη συμπεριφορά τους στο συμπαθέστατο κατά τα άλλα θηλαστικό, αφού (σύμφωνα και με ανακοίνωση του Ινστιτούτου ''Αρχιπέλαγος") πρέπει να γίνεται διακριτική παρακολούθηση της, έτσι ώστε να μην υπάρξει παρενόχληση (εσκεμμένη ή κατά λάθος), αφού η φώκια είναι άγριο ζώο, απαγορεύεται να την ταΐζουμε, να την χαϊδεύσουμε ή γενικότερα να πλησιάσουμε κοντά, γιατί η εξοικείωση με τον άνθρωπο μπορεί δυστυχώς να οδηγήσει τελικά στη θανάτωση της, ενώ αν μάθει να δέχεται τροφή από τον άνθρωπο και σταματήσει να κυνηγάει, θα είναι αδύνατο να μπορέσει να ζήσει ελεύθερη στο περιβάλλον.




Σύμφωνα με το ''Αρχιπέλαγος'' δεν πάσχει από κάτι ιδιαίτερα παθολογικό και η συμπεριφορά της και μόνο την φέρνει τόσο κοντά με τον άνθρωπο.
 

ΟΦΕΙΛΟΥΝ όλοι οι Σαμιώτες να προσέξουν ιδιαίτερα αυτό το υπέροχο πλάσμα και είναι κοινή η ευθύνη όλων μας να τη βοηθήσουμε να επιβιώσει.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ