Γιατί το μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο εγκατέλειψε απόψε το Ηράκλειο ενώ οι κροίσοι επιβάτες του σκόπευαν να ανάψουν 5.000 πυροτεχνήματα ;

Από ώρα σε ώρα ανέμεναν -όπως είχε γράψει το CRETALIVE- να καταπλεύσει το "Γεράκι της Μάλτας" στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά τη Σούδα έχοντας ως επιβατες κάποιους πλούσιους που ταξίδευαν ιγκόγνιτο. Και όλο αυτό το διάστημα ήταν σε διαπαπραγματεύσεις μέσω του..πράκτορά τους καθώς οι "άγνωστοι ταξιδιώτες" του σούπερ γιωτ- ιστιοφόρου ζήτησαν κάτι πολύ...απλό: λόγω της γιορτής ενός φίλου τους να δέσουν στο λιμάνι του Ηρακλείου, έστω στο βόρειο λιμενοβραχίονα, αλλά να το γιορτάσουν δεόντως! Πως; Με πολλά βεγγαλικά, τόσα πολλά ...συνολικά 5000 πυροτεχνήματα! Οι πρόχειροι υπολογισμοί των ανθρώπων του Λιμεναρχείου και των άλλων αρμοδίων αρχών έδειχναν ότι έπρεπε να...σκάνε βεγγαλικά στον ουρανό της πόλης για 20-25 λεπτά!



"Φαντασμαγορικό το θέαμα, διαφήμιση για την πόλη το "Φάλκον" γιατί όχι;" σκέφτηκαν από το Λιμεναρχείο και τον Οργανισμό Λιμένος και έδωσαν σύμφωνα με πληροφορίες τη σχετική άδεια. Αλλά η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το αεροδρόμιο Ηρακλείου το...ξανασκέφτηκαν και δεν μπορούσαν σε ώρα αιχμής να δώσουν τέτοια άδεια δίπλα στην περιοχή απογειώσεων και προσγειώσεων των αεροσκαφών..."Προέχει η ασφάλεια των πτήσεων κάθε θεάματος" είπαν σύμφωνα με πληροφορίες. Και τελικά ναυάγησε το σχέδιο και οι πλούσιοι επιβάτες του Φάλκον πάνε...Σαντορίνη σύμφωνα με πληροφορίες.



Με μήκος 88 μέτρα, το "Γεράκι της Μάλτας" είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος του κόσμου. Έχει δεκαπέντε τετράγωνα πανιά, πέντε ανά κατάρτι, τα οποία ελέγχονται ψηφιακά και μπορούν να ανοιχτούν πλήρως σε μόλις έξι λεπτά.

Κινείται με ταχύτητα 20 κόμβων, προσφέροντας ένα άνετο ταξίδι χωρίς κραδασμούς. Διαθέτει έξι καμπίνες υπερπολυτελείας για τους φιλοξενουμένους και άλλες οκτώ για το 18μελές πλήρωμα.



Το "Maltese Falcon", όπως είναι η ακριβής του ονομασία, ανήκει στην Ελληνίδα επιχειρηματία Ελένη Αμβροσιάδου, που το απέκτησε πριν δύο χρόνια περίπου, έναντι 60 εκατομμυρίων στερλινών και το διαθέτει προς ενοικίαση- όχι πολλά κοντά στο μισο εκατομμύριο την εβδομάδα.

Προηγουμένως, ανήκε στον πολυεκατομμυριούχο Τομ Πέρκινς, έναν από τους πρώτους χρηματοδότες της γνωστής διαδικτυακής εταιρίας Google.

Η ιδιοκτήτρια έχει δηλώσει πως επειδή εργάζεται 16 ώρες την ημέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, θα μπορεί να χρησιμοποιεί το πολυτελές γιοτ μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο.

Η ίδια ταξιδεύει συνεχώς με το ιδιωτικό της αεροσκάφος μεταξύ Βρετανίας, Ελλάδας και Κύπρου. 

cretalive.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ