Αποκλειστικό: Απογειωθείτε με την γκουρμέ καρμπονάρα του Έκ. Μποτρίνι - με γαλοπούλα και μοσχοκάρυδο!

ΥΛΙΚΑ

170 γρ. γαλοπούλα (χοντρο καρέ)
90 γρ. κρεμμύδι
1,4 γρ σκόρδο
80 γρ. παρμεζάνα
0,8 γρ. αλάτι
0,6  γρ. άρωμα μπέικον
0,2 γρ μοσχοκάρυδο
0,2 γρ πιπέρι
120 γρ. tutti bianci (ΒΙΟΤΡΕΚ)
780 γρ. νερό
80 γρ κρέμα γάλακτος 36% Λιπαρά
20 γρ. ηλιέλαιο 
20 γρ. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό, την κρέμα , τα 20 γρ ηλιέλαιο και το tutti bianci και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και άρωμα μπέικον και  ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει.   Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε 10 γρ ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά.  Μόλις το κρεμμύδι μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για δέκα δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το μείγμα μέσα στην κρέμα μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία γύρω στους 60 βαθμούς προτού το χρησιμοποιήσουμε.  Σε μια άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε τα δέκα γρ ηλιέλαιο και σοτάρουμε τη  γαλοπούλα έως ότου να πάρει χρώμα. 

WHO IS WHO

Ο Ιταλοκερκυραίος Έκτορας Μποτρίνι γεννημένος στις 14 Μαρτίου 1969 και μεγαλωμένος στην Κέρκυρα, σπούδασε οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ελβετίας.
Γνωρίζει 5 γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Η επαγγελματική του πορεία μεγάλη, καθώς από το 1986 έως το 1992 μαθήτευσε και εργάστηκε δίπλα στο σεφ και πατέρα του Etrusco Botrini σε πολλά κλαμπ MED ανά την υφήλιο. 
Τα δύο επόμενα χρόνια εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Εστιατόριο «Etrusco» στην Κέρκυρα, βραβευμένο ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδος με συνεχόμενες ανοδικές βαθμολογίες από οδηγούς γευσιγνωσίας. 
Το 1993-94 συνέχισε τη μαθησιακή του πορεία σε διάφορα εστιατόρια, βραβευμένα με 3 Αστέρια της Michelin στο Μονακό/Γαλλία για να επιστρέψει στην Κέρκυρα και να αναλάβει από το 1999 τα σκήπτρα του σεφ στο εστιατόριό του «Etrusco». 
Η εκπαιδευτική του πορεία όμως δε σταμάτησε εκεί αφού το 2006 ξεκίνησε για την Ισπανία, όπου παρακολούθησε σεμινάρια στη μοριακή γαστρονομία κάνοντας πρακτική εξάσκηση. Την ίδια χρονιά, όπως και το 2009 έκανε επίσης πρακτική άσκηση κοντά στον βραβευμένο με 3 αστέρια σεφ και φίλο του, Martin Berasategui.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ