Σπύρος Σούλης: Οι Γερμανίδες νοικοκυρές δίνουν 5 συμβουλές για καθαρό σπίτι

Καθάρισε το σπίτι αλά Γερμανικά και θα είναι όλα σε τάξη

Έχετε ακούσει πολλά κατά καιρούς και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές για το «σωστό καθάρισμα» του σπιτιού που δεν ξέρετε κι εσείς ποια να πρωτοακολουθήσετε.

Είναι καλύτερο και ευκολότερο να καθαρίζετε νωρίτερα παρά αργότερα
 Τι σημαίνει αυτό; Μην πάτε για ύπνο το βράδυ αν δεν έχετε πλύνει όλα τα πιάτα και δεν έχετε καθαρίσει τον νεροχύτη σας. Βάλτε τα πιάτα σας στη θέση τους, σκουπίστε τους πάγκους και το πάτωμα και είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε την επόμενη μέρα με την πιο καθαρή κουζίνα.

Μια καλή ηλεκτρική σκούπα είναι το παν

Unpslash/Νο Revisions

Το μυστικό για πάντα καθαρό πάτωμα βρίσκεται στην καλή ηλεκτρική σκούπα. Είτε έχετε ξύλο στο πάτωμα είτε χαλί είτε οτιδήποτε άλλο, απλά φροντίστε να μείνει η σκόνη μακριά. Μια ιδέα που θα βοηθήσει πολύ είναι απλά να μην περπατάτε μέσα στο σπίτι με τα παπούτσια σας. Βγάζετέ τα στην είσοδο.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε κάτω από το χαλί 
(και πίσω από το ψυγείο) Όλο το χειμώνα μαζεύεται πολύ σκόνη κάτω από τα χαλιά και οι περισσότερες νοικοκυρές δεν σκουπίζουν ποτέ από κάτω. Μάθετε να καθαρίζετε και κάτω από τα χαλιά τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Το ίδιο ισχύει και με τον χώρο πίσω από το ψυγείο. Καθαρίζετέ τον κάθε φορά που βάζετε σκούπα.

Μερικές φορές πρέπει να πέσετε στα γόνατα για ένα καλό καθάρισμα
Μπορεί να υπάρχουν πολλά εργαλεία καθαρισμού αλλά είναι φορές που πρέπει να λερωθείτε εσείς οι ίδιοι για να καθαρίσει κάτι καλά. Ένας επίμονος λεκές στο πάτωμα μπορεί να σας αναγκάσει να γονατίσετε για να τον βγάλετε. Κάντε το.

Η μη τελειότητα είναι φυσιολογική
Σε κάθε σπίτι υπάρχει κάποιος χώρος για τον οποίο η νοικοκυρά του σπιτιού δεν είναι περήφανη, όπως αναφέρει ο Σπύρος Σούλης στο spirossoulis.gr. Δεν είναι καθόλου κακό να έχετε και εσείς έναν τέτοιο χώρο ή απλά ένα τέτοιο ντουλάπι ή συρτάρι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ