Στο Orange Grove οι ιδέες γίνονται πραγματικότητα - Ένας χώρος εργασίας και δικτύωσης για νέους επιχειρηματίες που έχουν την ιδέα, αλλά όχι τα μέσα!

Έχεις μία ιδέα που πιστεύεις ότι λείπει από την αγορά και ότι θα λύσει προβλήματα που υπάρχουν; Τότε το Orange Grove είναι αυτό που χρειάζεσαι.

To Orange Grove είναι ένας χώρος που βοηθάει ουσιαστικά νέους ανθρώπους που έχουν μία δυνατή και ενδιαφέρουσα ιδέα και δεν έχουν τα μέσα να την κάνουν πραγματικότητα. Ήταν μία πρωτοβουλία του Ολλανδού πρέσβη στην Αθήνα και υλοποιήθηκε με την βοήθεια των συνεργατών του, ολλανδικών πανεπιστημίων και ελληνικών εταιρειών. Στεγάζεται στο ισόγειο της Ολλανδικής Πρεσβείας και ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από ένα χρόνο.

Στον χώρο μας υποδέχτηκε ο ίδιος ο πρέσβης, ο κύριος Jan Versteeg, και μας μίλησε για όσα προσπαθούν να πετύχουν με το Orange Grove. «Όταν ξεκίνησα την θητεία μου στην πρεσβεία πριν από δύο χρόνια ήθελα να ασχοληθώ με κάτι ουσιώδες. Η Ελλάδα είχε υψηλή ανεργία και όταν είδα τα νούμερα σοκαρίστηκα. Όλοι ακούγαμε ότι πολλοί νέοι άνθρωποι έφευγαν στο εξωτερικό και αυτό σήμαινε ότι η Ελλάδα έχανε την νέα γενιά και τα ταλέντα της. Παρατηρήσαμε επίσης ότι τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται αρνητικά μεταξύ των χωρών της βόρειας και της νότιας Ευρώπης, έως και επιθετικά. Ψάχναμε να βρούμε έναν τρόπο να κάνουμε κάτι θετικό. Να είναι εφικτό και να είναι πραγματικά σημαντικό. Συζητήσαμε την ιδέα μας με νέους ανθρώπους και τη θεώρησαν πολύ καλή. Για να υλοποιηθεί χρειαζόμασταν και χορηγούς. Πήγαμε σε εταιρείες όπως η αθηναϊκή ζυθοποιία και η Ιντεραμέρικαν και έδειξαν αμέσως ενδιαφέρον. Πλήρωσαν τους λογαριασμούς και εμείς, σε συνεργασία με ολλανδικά πανεπιστήμια και Έλληνες επαγγελματίες, στήσαμε το Orange Grove μέσα σε δύο μήνες».

Τον ρωτάω γιατί το έκανε. «Βρίσκω το κλίμα μεταξύ νέων ανθρώπων με νέες ιδέες συναρπαστικό. Είναι ένας τρόπος σκέψης που μου αρέσει πολύ, θέλω να τον υποστηρίζω και επίσης είναι πολύ ευχάριστό να δουλεύεις ανάμεσα σε τέτοιους ανθρώπους. Το να σκεφτείς μία λύση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει και να κάνεις επιχείρηση από αυτό είναι δύσκολο αλλά συναρπαστικό. Μπορεί να μην είναι τόσο καλά τα πράγματα οικονομικά τώρα στην Ελλάδα, αλλά το start up της Orange Grove είναι μια καλή λύση για να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Ξέρω πολύ κόσμο που ή δημιούργησε μία επιτυχημένη επιχείρηση ή που κέρδισε γνώσεις και εμπειρία συμμετέχοντας σε αυτό το πρόγραμμα. Είναι ανταποδοτικό και για μας σαν πρεσβεία γιατί οι άνθρωποι που έρχονται παίρνουν πραγματική βοήθεια. Καταφέραμε να αλλάξουμε τελείως τον κύκλο επαφών μας, παλιά ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 64 χρόνια και τώρα είναι 32». Μετά τη σύντομη κουβέντα μας, ο πρέσβης με παρακίνησε να γνωρίσω τα παιδιά που δουλεύουν αυτόν τον καιρό στο Orange Grove και να μου μιλήσουν οι ίδιοι για την ιδέα τους, την εμπειρία τους και για το πως βγάζουν ή σκοπεύουν να βγάλουν χρήματα από αυτό.

 

Η Ρωξάνη Κουτσολουκά, 28 χρονών σχεδίασε και ίδρυσε το Join Cargo. Είναι Ελληνό-Ολλανδή και σπούδασε logistics στην Ολλανδία. Πριν από τρία χρόνια ήρθε στην Ελλάδα για να βρει τις ρίζες της, όπως λέει. Δούλεψε δύο χρόνια σε ένα εργοστάσιο στο τμήμα μεταφορών και παρατήρησε ότι η διαδικασία για να γίνουν οι μεταφορές ήταν πολύ χρονοβόρα, έτσι σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να κάνει κάτι γι’ αυτό. «Είχα την ιδέα αλλά δεν ήξερα πως να ξεκινήσω, γιατί δεν είχα επαφές και δεν μιλάω καλά την γλώσσα», λέει. Έκανα αίτηση στο Orange Grove, ξεκίνησα με έρευνα για να σιγουρευτώ ότι υπάρχει η ανάγκη στην αγορά και τελικά δημιούργησα μία πλατφόρμα για μεταφορές. Ο φορτηγατζής μπορεί να δηλώσει την διαθεσιμότητα και την τοποθεσία του και οι εταιρείες να το δούνε εύκολα και γρήγορα και να προχωρήσουν σε συνεργασία. Κάναμε πρώτα δοκιμές και είχε αμέσως ανταπόκριση, επειδή είναι πολύ εύκολο στην χρήση. Στο μέλλον θα έχει και υπηρεσία ασφάλειας του εμπορεύματος. Ο τρόπος που βγάζω χρήματα από αυτό είναι κυρίως με προμήθεια από την κάθε συναλλαγή».

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, 36 χρονών, σχεδίασε και έφτιαξε το Cool Radar. Είναι μία εφαρμογή στο κινητό που κάνει προτάσεις για φαγητό ή ποτό στην πόλη με βάση το πού βρίσκεσαι, τι ώρα είναι, με ποιον είσαι – αν είσαι με την κοπέλα/αγόρι σου, με την οικογένειά σου ή με συναδέλφους και τι θέλεις – μεσημεριανό, πρωινό, χορό κτλ. «Σκεφτόμουν έναν τρόπο για να βοηθήσω τον κόσμο να βρει αυτό που θέλει χωρίς να αναγκάζεται να ψάχνει σε τεράστιες και χαοτικές λίστες», λέει. «Είναι πολύ γρήγορη και εύκολη στη χρήση και σου προτείνει λίγα και καλά. Ξεκίνησα πριν από λίγο και περιμένω να δω πώς θα πάει. Σκοπός μου είναι να πάρω όσα περισσότερα μπορώ από το Orange Grove και να ξεκινήσω να βγάζω χρήματα από έμμεση διαφήμιση».

Όλη η συνέχεια εδώ - grekamag.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ