Ο ''σούπερμαν'' της κουζίνας Βασίλης Καλίδης μας προτείνει τραχανώτο με μανιτάρια πλευρώτους - Ένα χειμωνιάτικο γκουρμέ πιάτο!

Όταν χειμωνιάζει, θέλουμε κάτι ζεστό να μας συντροφεύει μόλις γυρνάμε στο σπίτι πεινασμένοι. Ο τραχανάς, αγαπημένο υλικό του σεφ δοσμένος εδώ με μια πρωτότυπη συνταγή είναι απόλαυση!

Συστατικά:

250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους κίτρινα
200 γρ. μανιτάρια σιτάκε
300 γρ. τραχανάς ξινός
2 ξερά κρεμμυδάκια
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 φλιτζάνια ζεστό νερό
200 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες:

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για 3-4 λεπτά μέχρι να γλυκάνουν και να μαλακώσουν.
Εν τω μεταξύ προσθέτουμε τα μανιτάρια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
Προσθέτουμε στον τηγάνι τον τραχανά και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και σε 2-3 λεπτά μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί.
Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε για να χυλώσει ο τραχανάς. Σερβίρουμε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Who is Who

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και μεγάλωσε σε μία οικογένεια που αγαπούσε το καλό φαγητό. Σπούδασε Μάγειρας στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Θεσσαλονίκης και τελείωσε τις σπουδές του στην Αγγλική & τη Γαλλική γλώσσα.

Δούλεψε σε μεγάλα ξενοδοχεία στη Σκιάθο και τη Μύκονο και, μετά τη στρατιωτική του θητεία, αποφάσισε να γυρίσει όλο τον κόσμο. Με έδρα του το Παρίσι για 4 χρόνια, ταξίδεψε σε πολλές χώρες. Πιστεύει πως τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο για να βελτιώσει την τέχνη του, αλλά και γενικότερα για τη ζωή. Λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ελληνικά φαγητά, αλλά, ως ένας από τους πρωτοπόρους της νέας ελληνικής κουζίνας, από το 2004 και μετά, προτείνει στο κοινό του και σύγχρονες ελληνικές συνταγές.

Το 2005 ανοίγει στο Μαρούσι, μαζί με τον καλύτερό του φίλο, το εστιατόριο «Άνετον», που δέχτηκε άριστες κριτικές, έγινε θέμα στο διεθνή τύπο και 8 χρόνια μετά συνεχίζει να προτείνει στους γκουρμέ Αθηναίους νόστιμα και σύγχρονα ελληνικά πιάτα. Από το 2005 μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές και παρουσιάζει την επιτυχημένη μαγειρική εκπομπή “Food and the City”.
Τα 3 τελευταία χρόνια, τον παρακολουθούμε να μαγειρεύει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha και παράλληλα, στο ίδιο κανάλι, παρουσιάζει την ταξιδιωτική – μαγειρική εκπομπή «Νόστιμη γη». Έχει, επίσης παρουσιάσει την αμερικάνικη γαστρονομική εκπομπή «A slice of real Greece», που γυρίστηκε στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, έχει εκδώσει 2 βιβλία: το best seller «Η Νέα Ελληνική κουζίνα σε 88 συνταγές» & το «Άθενς Σπεσιάλ» και αρθρογραφεί σε γαστρονομικά περιοδικά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ