Nίκος Γκάλης: Το ιστορικό ντεμπούτο του στον Άρη πριν από 34 χρόνια - ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του μπάσκετ στην Ελλάδα!

H 2η Δεκεμβρίου είναι μία ιστορική ημέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Ο νεαρός τότε Νικ Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη στον αγώνα με τον Ηρακλή.

Ο Νικ έβαλε 30 πόντους στο ματς, οι κίτρινοι νίκησαν τον Γηραιό, αλλά ο Τύπος δεν τον είδε με καλό μάτι...
Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Αρη ο Νίκος Γκάλης, ο καλύτερος Ελληνας παίκτης όλων των εποχών και ο άνθρωπος που άλλαξε τη μοίρα του αθλήματος στην Ελλάδα.

Ιδού τι έγραψε ο ίδιος στο facebook:

«Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Την τίμησα για 13 χρόνια και ήμουν ευτυχής γιατί με τον ΑΡΗ έζησα πολύ μεγάλες μπασκετικές χαρές. Αγαπήθηκα από τον κόσμο και αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Γυρίζω πίσω 35 χρόνια και δε μετανιώνω που επέλεξα να έρθω στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα».

Φωτογραφία: Σαν σήμερα πριν από 35 χρόνια φόρεσα για πρώτη φόρα τη φανέλα του ΑΡΗ. Την τίμησα για 13 χρόνια και ήμουν ευτυχής γιατί με τον ΑΡΗ έζησα πολύ μεγάλες μπασκετικές χαρές. Αγαπήθηκα από τον κόσμο και αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου. Γυρίζω πίσω 35 χρόνια και δε μετανιώνω που επέλεξα να έρθω στην Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα.

Ένας 22χρονος ομογενής, ονόματι Νίκος Γεωργαλής, που μιλούσε ελάχιστα και σπαστά ελληνικά, με άφρο μαλλί και μέτριο ανάστημα, έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Οδήγησε τον Άρη στη νίκη με 79-78 επί του Ηρακλή έχοντας 30 πόντους και αυτό αποτελούσε απλώς πρόγευση για ό,τι θα ακολουθούσε. Τότε, ο πρωτοεμφανιζόμενος νεαρός δέχτηκε κριτική από τον Τύπο γιατί ήταν άστοχος, με πολλά λάθη και πολύ ατομιστής.

Ο αείμνηστος «πατριάρχης» του Άρη, Ανέστης Πεταλίδης, είχε βγει μπροστά για να προβλέψει: «Προσέξτε γιατί αύριο θα γλείφετε εδώ που σήμερα φτύνετε. Αυτός θα αποδείξει ότι ο ένας μπορεί και κερδίζει τους πέντε». Και η ιστορία τον δικαίωσε...

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ