Απίστευτο: Χρωστάς στην εφορία; Θα σε κυνηγάει με ειδοποιητήρια ακόμη κι αν βρίσκεσαι στο νοσοκομείο ή στη... φυλακή!

Είσαι οφειλέτης και νοσηλεύεσαι στο νοσοκομείο; Άλλαξες τόπο κατοικίας, βρίσκεσαι στη φυλακή ή έφυγες στο εξωτερικό; Η εφορία θα σε κυνηγήσει και όπου και αν βρίσκεσαι θα σε εντοπίσει αν έχεις ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο.

Ακόμα και αν ο οφειλέτης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, βρίσκεται στη φυλακή ή άλλαξε τόπο διαμονής θα πρέπει να γνωρίζει ότι τον κυνηγάει κάποιο κατασχετήριο, ανεξαρτήτως αν κοινοποιήθηκε στον ίδιο ή σε κάποιον άλλο αντ' αυτού.
Στην περίπτωση που ο οφειλέτης νοσηλεύεται οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα παραδίδουν, στο διευθυντή του νοσοκομείου το ειδοποιητήριο με τις όφειλες ή το όποιο πρόστιμο του έχει καταλογιστεί από την εφορία. Επίσης εάν ο φορολογούμενος στον οποίο πρόκειται να γίνει η επίδοση κρατείται σε φυλακή, η κοινοποίηση γίνεται στο διευθυντή της φυλακής!
 

Της Μαρίας Βουργάνα

Αυτά επισημαίνονται, μεταξύ άλλων, σε νέες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων προς τις ελεγκτικές αρχές. Σύμφωνα με την ΓΓΔΕ η κοινοποίηση προστίμων, φύλλων έλεγχου, πράξεων προσδιορισμού φόρου κλπ θεωρειται οτι εχει πραγματοποιηθεί εφόσον:

α) κοινοποιηθεί ηλεκτρονικά,

β) αποσταλεί με συστημένη επιστολή, στην τελευταία δηλωθείσα ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης του εν λόγω προσώπου, ή

γ) επιδοθεί στο εν λόγω πρόσωπο, η σε κάποιο συγγενή του!

Ειδικότερα στις οδηγίες της ΓΓΔΕ τονίζονται τα εξής:

    Στην περίπτωση που οι υπόχρεοι απουσιάζουν από την οικία τους το έγγραφο παραδίδεται στο σύζυγο, ή σε οποιονδήποτε από του συγγενείς, ή σε μέλος του προσωπικού!

    Επίσης, εάν ο υπόχρεος επιτηδευματίας απουσιάζει από το κατάστημα, το γραφείο ή το εργαστήριο όπου εργάζονται, το έγγραφο παραδίδεται σε συνεταίρο ή συνεργάτη ή υπάλληλο, που εργάζεται στον ίδιο χώρο.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ημερησία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ