Νέο βίντεο με όμηρο της Αλ Κάιντα κάνει τον γύρο του κόσμου - Ο Αγγλοαμερικανός φωτορεπόρτερ Λουκ Σόμερς ζητάει απελπισμένα βοήθεια!

Η Αλ-Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (Aqpa) απειλεί σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα να εκτελέσει αμερικανό όμηρο, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ο Λουκ Σόμερς, αμερικανός φωτο-ρεπόρτερ βρετανικής καταγωγής, ο οποίος εμφανίζεται στο βίντεο με ημερομηνία Δεκεμβρίου 2014, απήχθη στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά τον Σεπτέμβριο 2013.

Στο βίντεο ο όμηρος δηλώνει τα στοιχεία της ταυτότητας του και απευθύνει έκκληση για βοήθεια:

«Ονομάζομαι Λουκ Σόμερς. Είμαι 33 ετών, γεννήθηκα στην Αγγλία αλλά έχω αμερικανική υπηκοότητα. Με απήγαγαν πριν από ένα χρόνο στην Σανάα. Αν μπορείτε, όπως μπορείτε βοηθείστε με. Είμαι σίγουρος ότι κινδυνεύει η ζωή μου. Αν μπορεί να γίνει κάτι, κάντε το»

Στο ίδιο βίντεο, ο Νάσερ μπεν Αλι αλ-Ανσι της Aqpa απειλεί να εκτελέσει τον όμηρο στις επόμενες τρεις ημέρες μετά την ανάρτηση του μηνύματος, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της οργάνωσης. Δεν γνωστοποιεί ποιες είναι αυτές οι απαιτήσεις, όμως δηλώνει ότι η Ουάσινγκτον τις γνωρίζει, δημοσιεύει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

"Διαφορετικά, ο αμερικανός όμηρος που κρατούμε θα έχει μία αναπόφευκτη τύχη", λέει.
Η Υεμένη, σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της αλ Κάιντα επιτρέπει στην Ουάσινγκτον να διεξάγει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο έδαφός της κατά της εξτρεμιστικής ένοπλης οργάνωσης.
Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η Aqpa είναι η πλέον επικίνδυνη πτέυργα της Αλ-Κάιντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ