Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

A. Μέρκελ: «Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα απ΄ ό,τι πριν από δύο χρόνια»

Την έγκριση της γερμανικής Βουλής πήρε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση στη χορήγηση δίμηνης τεχνικής παράτασης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το Φεβρουάριο του 2015.

Οι Γερμανοί βουλευτές κλήθηκαν επίσης να δώσουν «κατ' αρχήν έγκριση» σε μελλοντική προληπτική πιστωτική γραμμή, υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της τρόικας.

To αίτημα για την έγκριση της δίμηνης επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος και για την επί της αρχής έγκριση προληπτικής οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής με διευρυμένους όρους, ύψους έως 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με διάρκεια ως και 12 μήνες, υπεβλήθη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου.

Η Ελλάδα για να λάβει την προληπτική γραμμή θα πρέπει να πληροί επτά όρους, μεταξύ των οποίων να επιτυγχάνει πλήρως τους δημοσιονομικούς της στόχους, να βελτιώνει το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, να υπάρχει ανάλυση του ελληνικού χρέους που είναι βιώσιμο εφόσον συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις .

Επίσης, προϋποθέτει την βελτίωση της εξωτερικής θέσης της χώρας από πλευρά εξωτερικών συναλλαγών και την φερεγγυότητα των συστημικά σημαντικών τραπεζών.

Μέρκελ: Πολύ καλύτερες οι προοπτικές στην Ελλάδα απ΄ ό,τι πριν από δύο χρόνια

«Οι προοπτικές των πέντε χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, είναι πολύ καλύτερες απ' ό,τι πριν δύο χρόνια» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συζήτηση για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στο Γερμανικό Κοινοβούλιο. Όπως είπε, οι προοπτικές για την ανταγωνιστικότητα βελτιώνονται, παρά το γεγονός ότι η ανεργία παραμένει υψηλή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ