17 coctail bars για τις γιορτινές εξόδους με την υγρή γαστρονομία στα ύψη! Οι Αθηναίοι bartenders βάζουν τα καλά τους!

Τα στέκια της πόλης όπου η υγρή γαστρονομία περνάει σε άλλο επίπεδο.

 

Όσο και να είναι, την περίοδο των γιορτών βγαίνουμε όλοι λίγο περισσότερο, οπότε εύλογα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ξανά τα αγαπημένα μας νυχτερινά spots ή και να ανακαλύψουμε νέους προορισμούς. Ίσως λοιπόν τώρα είναι το σωστό timing για να επισκεφτούμε μερικά από τα bar που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στα cocktail. Τα τελευταία χρόνια, η Αθήνα διανύει κατά κοινή ομολογία την «χρυσή εποχή» των cocktails. Οι bartenders εξελίσσονται και εκπαιδεύονται διαρκώς και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους αναγνωρίζονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Αυτά τα θεαματικά άλματα θα έχετε την ευκαιρία να διαπιστώσετε και οι ίδιοι αν επισκεφτείτε κάποια από τα παρακάτω bars.

360 Cocktail Bar 
Άπλετη θέα της Ακρόπολης, πρωτότυπη ελληνο-μεσογειακή κουζίνα και μια ικανή κολεξιόν κοκτέιλ τραβάνε ελληνικό και ξένο κοινό. 
42 
Πολυτελές, classy cocktail bar με κατάλογο που ανανεώνεται με νέα cocktails από φρέσκα υλικά της εποχής και σπιτικά blends. Ενδιαφέρον και το soundtrack με jazz, hip hop, soul κ.ά. 
Bardot 
Μικρό στο μάτι, μεγάλο στα cocktails. Εξαιρετικό bartending από την παρέα του «Bar Academy» και γκρουβάτο soundtrack, φτιαγμένο με retro, swing και jazz υλικά. 

Α For Athens 
Το δημοφιλέστερο cocktail spot της πόλης έχει σούπερ θέα στην Ακρόπολη και στην Πλατεία Μοναστηρακίου και βρίσκεται στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου «Α For Athens». 

Faltso 
Θεματικό cocktail bar, με το τζιν (40 ετικέτες! ) να πρωταγωνιστεί στα πρωτότυπα μιξαρίσματα του bartender Σπύρου Πατσιαλού. Παίζει freestyle και είναι ιδανικό για μετά το γραφείο ή πριν από το club. 

Baba Au Rum 
Το street spot από το οποίο ξεκίνησε η νέα χρυσή εποχή του αθηναϊκού cocktail. Με 120 ρούμια στη διάθεσή τους, ο Θανάσης Προυνάρους και η ομάδα του «πειράζουν» τα classics και προτείνουν πρωτότυπες μείξεις. Το πολυσυλλεκτικό κοινό γεμίζει καθημερινά τον πεζόδρομο περιμένοντας στωικά το καλό cocktail. 


Boogie 
Cafe και cocktail bar με fun διαθέσεις, freestyle μουσικές επιλογές και σόου στην μπάρα, με δημιουργίες που «φυσάνε» από άποψη γεύσης και παρουσίασης. 
Barreldier 
All day bar με δικά του home made και παλαιωμένα αποστάγματα, πλούσια ποικιλία σε spirits, αλέγρα jazz-funk μουσική κι έμφαση στα κλασικά cocktails 

The Dalliance House 
Στον πολύ στιλάτο χώρο που διαμορφώθηκε με σεβασμό στην ιστορία του νεοκλασικού, ο καθένας βρίσκει μια γωνιά για τη διάθεσή του. Τα cocktails έχουν το twist του Γιάννη Σαμαρά και το φαγητό της Αυγερίας Σταπάκη ευνοεί την κοινωνικοποίηση. 

Dos Agaves 
Το πρώτο θεματικό tequila cocktail bar της πόλης. Πολύχρωμο, με δυνατή, καλοκαιρινή μουσική και ωραία cocktails από την dream team της μπάρας: Νίκος Ζήσης, Φώντας Ταζές, Γιώργος Μπάγκος. 

Galaxy (Hilton ) 
Πρωτοκλασάτο και ποιοτικό, γι’ αυτό και ακριβό. Επισκέπτες του ξενοδοχείου μπλέκονται με upperclass locals, σε ένα κοσμοπολίτικο χαρμάνι που απολαμβάνει cocktails και υπέροχη θέα και συχνά παρτάρει με γνωστούς DJs από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Spiti Cocktail Bar 
Από τα δημοφιλέστερα στέκια στην περιοχή, με vintage στιλ κι εξαιρετικά cocktails. Από τα decks παρελαύνει η αφρόκρεμα των bar DJs και των ραδιοφωνικών παραγωγών της πόλης. 


Encore 
Δυνατές και ισορροπημένες γεύσεις για το cocktail bar με την υπογραφή του Τρύφωνα Μαμάκου. 

The Gin Joint 
Επιτυχημένο θεματικό cocktail bar, εμπνευσμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Αγαπά το τζιν και τις ρετρό μουσικές. Ιδανικό για πριν ή μετά το σινεμά και το θέατρο. 

Mosaiko 
All day στέκι-διάδρομος με vintage αισθητική, αύρα downtown και δυνατά cocktails. Πάντα εναλλακτική/indie pop-rock μουσική αλλά και επιλεκτικά ηλεκτρονικά events. DJs και crowd όχι μόνο από τη γειτονιά. 

Κολοκοτρώνη 9 
All day cafe-bar με ωραία snacks, καλοφτιαγμένα cocktails. Τσεκάρετε τα βιβλία στα ράφια και το απομονωμένο πριβέ δωμάτιο στον πρώτο όροφο.
Recipe 
Το νέο bar του ραδιοφωνικού παραγωγού Νίκου Μορφέση με δυνατή λίστα από cocktails και καλό bar team. 

Πηγή: athinorama.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ