Παρίσι: Οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο σκοτώθηκαν από την έναρξη της ομηρίας τους - Ο μακελάρης είχε παγιδεύσει όλο το μαγαζί με εκρηκτικά!

Οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού σκοτώθηκαν από τον ένοπλο εισβολέα Αμεντί Κουλιμπαλί "πιθανώς" από την αρχή της επίθεσής, όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στον Τύπο ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μουλάν.

«Οι όμηροι δεν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας», διαβεβαίωσε ο δικαστής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος δράστης της ομηρίας Αμεντί Κουλιμπαλί είχε παγιδεύσει το κατάστημα και «απείλησε να πυροβολήσει όλους τους ομήρους» που ήταν στο εσωτερικό του.

Ο ένοπλος που κράτησε ομήρους στο εβραϊκό παντοπωλείο, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ήταν ένας άνδρας 32 ετών που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε μια νεαρή αστυνομικίνα στο Μονρούζ, ένα νότιο προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας, και να τραυμάτισε άλλο ένα πρόσωπο.

Ο Κουλιμπαλί φέρεται να γνώριζε τους αδελφούς Κουασί. Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, οι αδελφοί Κουασί και ο Κουλιμπαλί ανήκαν στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα που δρούσε στο βόρειο Παρίσι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ