Έληξε η ομηρία στο Μονπελιέ - Παραδόθηκε ο δράστης, ελεύθεροι οι όμηροι!

Τέλος καλό, όλα καλά με την τρίτη κατάσταση ομηρίας που εκδηλώθηκε στη Γαλλία την Παρασκευή. Στην προκειμένη περίπτωση δεν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια, αλλά για μία περίεργη περίπτωση ληστείας.

Ο ένοπλος είχε εισβάλει σε κοσμηματοπωλείο στο Μονπελιέ και κρατούσε ομήρους δύο υπαλλήλους, οι οποίοι απελευθερώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν ο δράστης παραδόθηκε, έπειτα από διαπραγματεύσεις, χωρίς να ασκηθεί βία.

Ο 40χρονος άνδρας συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε στον Τύπο ο εισαγγελέας Κριστόφ Μπαρέ. «Γύρω στις 17.00 (τοπική ώρα) ο άνδρας εισήλθε στο κοσμηματοπωλείο, αλλά δεν έγινε απόπειρα ληστείας και η ενέργειά του είναι ανεξήγητη», δήλωσε.

Το περιστατικό αυτό δεν είχε καμία σχέση με τις δύο καταστάσεις ομηρείας στο Παρίσι την Παρασκευή, που σχετίζονταν με τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό. «Οι δύο πωλήτριες του καταστήματος δεν υπέστησαν βία, ούτε παρεμποδίστηκαν», διευκρίνισε ο εισαγγελέας.

Η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί από έναν έμπορο καταστήματος που βρίσκεται απέναντι από το κοσμηματοπωλείο, ο οποίος είχε δει τον ένοπλο άνδρα που φορούσε κράνος να μπαίνει στο κατάστημα. Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από τις δυνάμεις τις τάξης.

Δύο ώρες αργότερα, η ειδική μονάδα της αστυνομίας έφθασε στο σημείο και άρχισε τις διαπραγματεύσεις τηλεφωνικά με τον δράστη της ομηρείας. Καμιά πληροφορία δεν έχει δοθεί για την ταυτότητα του άνδρα αυτού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ