Δείτε τους Ρώσους στα χωριά της Χαλκιδικής (φωτογραφίες)

Στα χωριά της Χαλκιδικής οι ντόπιοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στην κυπριακή τραπεζική κρίση. Εδώ και χρόνια έχουν αναπτύξει και αυτοί μια αγορά (κυρίως στον τουριστικό κλάδο) που κοιτάζει προς τη Ρωσία, με πολλούς ρώσους είτε να επισκέπτονται την περιοχή είτε να εγκαθίστανται ακόμη και μόνιμα.

Στα χωριά της Χαλκιδικής οι ντόπιοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις στην κυπριακή τραπεζική κρίση. Εδώ και χρόνια έχουν αναπτύξει και αυτοί μια αγορά (κυρίως στον τουριστικό κλάδο) που κοιτάζει προς τη Ρωσία, με πολλούς ρώσους είτε να επισκέπτονται την περιοχή είτε να εγκαθίστανται ακόμη και μόνιμα. Δείτε το φωτορεπορτάζ του Enri Canaj για την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:



Το κέντρο δεξιώσεων Κρεμλίνο έξω από το χωριό Διονυσίου στα Νέα Μουδανιά φτιάχτηκε πριν από πέντε χρόνια. Φιλοξενεί γάμους, βαφτίσια, αλλά και εκδηλώσεις για Ρώσους τουρίστες.



Μια Ρωσίδα στη Χαλκιδική στο περιθώριο εκδήλωσης για παιδιά από χώρες της πρώην σοβιετικής ένωσης που επισκέπτονται αυτές τις μέρες την Ελλάδα.

 

Πολλά μαγαζιά στη Χαλκιδική φέρουν πινακίδες στα κυριλλικά. Τους εμπορικούς δρόμους μονοπωλούν τα γουναράδικα.



Η Άννα Παπαϊωάννου, με καταγωγή από Καστοριά, έχει ανοίξει γουναράδικο στην Καλλιθέα Χαλκιδικής για τους Ρώσους τουρίστες. Πριν από λίγα χρόνια άνοιξε για την ίδια πελατεία μαγαζί και στη Λεμεσό της Κύπρου.



Ρώσοι επιχειρηματίες δένουν τα σκάφη τους στη μαρίνα της Σάνης στη Χαλκιδική.



Μια πινακίδα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής προτρέπει τους τουρίστες να αγοράσουν βίλες στην περιοχή.

 

Δύο κορίτσια από την Ουκρανία με παραδοσιακές φορεσιές σε εκδήλωση στη Χαλκιδική.



Κορίτσια από χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης με παραδοσιακές φορεσιές σε εκδήλωση στη Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ