Συνελήφθη στην Βουλγαρία συνεργός των αδερφών Κουασί - Ο Fritz-Joly Joachin κατηγορείται για σύνδεσης με τους δράστες και για συνωμοσίας σε τρομοκρατία!

Ένας Γάλλος υπήκοος που συνελήφθη στη Βουλγαρία, στν προσπάθειά του να μεταβεί στη Συρία, θεωρείται ότι είχε δεσμούς με τον Σερίφ Κουασί, έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo στις 7 Ιανουαρίου...

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο ανακοίνωση της βουλγαρικής δικαιοσύνης, ο ύποπτος συνελήφθη την Πρωτοχρονιά, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί από τη Γαλλία.

Η κατηγορία που βαρύνει τον Joachim Fritz-Joly, είναι "συμμετοχή σε ένοπλη εγκληματική ομάδα, της οποίας στόχος ήταν η οργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών", σύμφωνα με την Νταρίνα Σλάβοβα, Γενική Εισαγγελέα του Χάσκοβο.

"Πριν από την αναχώρησή του στις 30 Δεκεμβρίου για την Τουρκία, ήρθε επανειλημμένως σε επαφή με έναν από τους δύο αδελφούς, τον Σερίφ Κουασί", αναφέρεται στο ένταλμα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, το ένταλμα εκδόθηκε αρχικά μετά από καταγγελία της συζύγου του, ότι απήγαγε τον 3χρονο γιο τους, στις 30 Δεκεμβρίου, με σκοπό να τον μεταφέρει σε στρατόπεδο τζιχαντιστών στη Συρία και να τον εκπαιδεύσει στις αρχές του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Το παιδί επέστρεψε στη μητέρα του, εν τω μεταξύ. Ο ύποπτος δήλωσε ότι ταξίδευε με το γιο του και την κοπέλα του για διακοπές στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος συμφώνησε τη Δευτέρα να εκδοθεί στη Γαλλία. Βουλγαρικό δικαστήριο θα αποφασίσει για την έκδοσή του, την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ