Αναδρομική έκθεση του ζωγράφου Κυριάκου Κατζουράκη στο Μουσείο Μπενάκη

Ο αεικίνητος έλληνας δημιουργός μας καλωσορίζει στο δημιουργικό του κόσμο, όπως τον έχτισε μέσα σε 50 δημιουργικές δεκαετίες.

Ο αεικίνητος έλληνας δημιουργός μας καλωσορίζει στο δημιουργικό του κόσμο, όπως τον έχτισε μέσα σε 50 δημιουργικές δεκαετίες, όπως γράφει το tospirto.net.



Οι αναδρομικές  εκθέσεις δεν είναι «χρήσιμες»  μόνο για το κοινό, όπου μπορούν να δουν συνολικά το έργο ενός καλλιτέχνη, αλλά φαντάζομαι πόσο ενδιαφέρον πρέπει να έχει μία αναδρομική έκθεση και για τον ίδιο τον δημιουργό, ο οποίος θα βλέπει  συγκεντρωμένο σε έναν χώρο όλο το δημιουργικό του κόσμο. Και ο σύνθετος κόσμος του Κυριάκου Κατζουράκη, ο οποίος ετοιμάζεται να παρουσιαστεί σε μία μεγάλη αναδρομική έκθεση, εμπεριέχει πολλές τέχνες, διαφορετικά μέσα, απρόβλεπτες δημιουργικές στροφές στην καλλιτεχνική πορεία του δημιουργού τα 50 τελευταία χρόνια.



Ο ακούραστος Κυριάκος Κατζουράκης έχει καταφέρει να θεωρείται άνθρωπος του θεάτρου, των εικαστικών και του κινηματογράφου. Εικαστικός, σκηνογράφος και σκηνοθέτης έχει τελέσει μία δημιουργική θητεία 50 χρόνων την οποία θα δούμε να ξετυλίγεται στο Μουσείο Μπενάκη μέσα από ελαιογραφίες, σχέδια, μακέτες θεατρικών σκηνικών και αποσπάσματα από τις ταινίες του, που θα προβάλλονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ναυαρχίδα της έκθεσης του, το μνημειώδες έργο του «Τέμπλο-Οίκος Ενοχής», όπου συνυπάρχουν όλες οι τέχνες και συνομιλούν με το παρελθόν και την Ιστορία.



ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ - ΟΔΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι
Τηλ.: 210-3453111. Από 25 Απριλίου ως 28 Ιουλίου 2013. Είσοδος: € 6, € 3

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ