Cotommatae 1810: Ένας μοναδικός ξενώνας στην μαγευτική Ύδρα!!

Στο κέντρο του ιστορικού οικισμού της Ύδρας, ο ξενώνας  Cotommatae 1810, είναι ένα παραδοσιακό υδραϊκο αρχοντικό που αναπαλαιώθηκε με επιμέλεια και σεβασμό  και μετά από εργασίες 4 ετών ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του ως ένα ξεχωριστό boutique hotel.  Το Cotommatae 1810 έχει εύκολη πρόσβαση, χωρίς σκαλιά, βρίσκεται  πολύ κοντά (200μ) από την παραλία της πόλης της Ύδρας, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπάρ και την αφετηρία  των θαλάσσιων ταξί για αποδράσεις σε παραλίες. Ταυτόχρονα όμως είναι  και ήσυχο, περιβάλλεται από ψηλούς μαντρότοιχους που κλείνουν αυλές, κήπους και βεράντες.


Στο κέντρο του ιστορικού οικισμού της Ύδρας, ο ξενώνας  Cotommatae 1810, είναι ένα παραδοσιακό υδραϊκο αρχοντικό που αναπαλαιώθηκε με επιμέλεια και σεβασμό  και μετά από εργασίες 4 ετών ξεκίνησε φέτος τη λειτουργία του ως ένα ξεχωριστό boutique hotel. 

Το Cotommatae 1810 έχει εύκολη πρόσβαση, χωρίς σκαλιά, βρίσκεται  πολύ κοντά (200μ) από την παραλία της πόλης της Ύδρας, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα μπάρ και την αφετηρία  των θαλάσσιων ταξί για αποδράσεις σε παραλίες. Ταυτόχρονα όμως είναι και ήσυχο, περιβάλλεται από ψηλούς μαντρότοιχους που κλείνουν αυλές, κήπους και βεράντες.

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ιστορία του στοργικά αναπαλαιωμένου αρχοντικού χάνεται στα χρόνια πριν την Επανάσταση του 1821, όταν το νησί ήταν ισχυρό ναυτικό κέντρο της Μεσογείου και ίσως το ισχυρότερο του Αιγαίου, η «Μικρή Αγγλία», όπως την αποκαλούσε ο πασάς της Αιγύπτου Ιμπραήμ. Η παράδοση λέει ότι κτίστηκε από τον άρχοντα του νησιού Λάζαρο Κουντουριώτη ως προίκα σε μια από τις κόρες του. Το περιβόλι που βρίσκεται μπροστά στο αρχοντικό ονομάζεται ακόμα Κτήμα Κουντουριώτη. Το 1901 ο προπαππούς των σημερινών ιδιοκτητών Δημοσθένης Κοτομμάτης, πλοιοκτήτης και έμπορος σφουγγαριών, το επισκεύασε ριζικά. Η ατμόσφαιρα του κτιρίου σε ταξιδεύει σε εκείνη την εποχή. 

Χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, συντηρήθηκαν μοναδικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως τα περίτεχνα ταβάνια του χωλ και του σαλονιού, οι ξύλινοι τοίχοι και οι οροφές από καστανιά, τα δάπεδα και δόθηκε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Ο ξενώνας είναι φιλικός στο περιβάλλον. Έχει δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα στον περιορισμό της σπατάλης ενέργειας και νερού. Χαρακτηριστικά χρησιμοποιείται το νερό των στερνών σε αρκετές λειτουργίες του ξενώνα.
Έχει πέντε σουίτες και δύο δίκλινα δωμάτια. Τρεις σουίτες μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 4 άτομα, μια σουίτα φιλοξενεί μέχρι 5 άτομα, μια σουίτα μέχρι 3 άτομα και τα δύο ατμοσφαιρικά και ρομαντικά δίκλινα απευθύνονται σε ζευγάρια.

Κάθε δωμάτιο έχει το όνομα που προέρχεται από τη χρήση του, όταν ο ξενώνας ήταν το αρχοντικό της οικογένειας Κοτομμάτη. Η ατμοσφαιρική και άνετη επίπλωση χαρίζει ένα φιλόξενο περιβάλλον, που δένει με το ύφος του κτηρίου αλλά και τον αυθεντικό, μοναδικό χαρακτήρα της Ύδρας





Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ