Cupcakes βανίλιας με ροζ και μοβ γλασάρισμα - Το τέλειο γλυκό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από την Ντίνα Νικολάου!

Αν δεν έχετε κορνέ, κανένα πρόβλημα: Αδειάζετε το κάθε γλάσο σε ένα νάιλον σακουλάκι και στρίβετε το άνοιγμα για να κλείσει. Με ένα ψαλίδι κόβετε τη μία γωνίτσα στον πάτο κάθε σακουλίτσας και πιέζετε για να βγει από εκεί το γλάσο. 

 

Αν πάλι δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας ούτε για αυτό, πάλι δεν πειράζει! Βάζετε τα γλάσα στα cupcakes με ένα κουτάλι και διακοσμείτε με τα δόντια ενός πιρουνιού και με ζαχαρωτά.

Eκτέλεση

Παίρνω μια ειδική φόρμα για μάφινς ή cupcakes, με 12 θήκες, και σε κάθε θήκη βάζω από ένα μεγάλο χάρτινο κυπελάκι για μάφινς (μοιάζουν με τις θηκούλες για πτι-φουρ, αλλά σε μεγάλο μέγεθος). Φόρμα και θήκες βρίσκω σε πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ και καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας αλλά, αν δεν βρω, κόβω αντίστοιχου μεγέθους στρογγυλά κομμάτια από λαδόκολλα.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180° C.

Για τα cupcakes: Χτυπάω με το μίξερ χειρός το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα σχετικά αφράτο, σαν κρέμα. Ρίχνω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω τα σποράκια (ή τη σκόνη) της βανίλιας. Σταματάω τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι το μείγμα να γίνει τελείως λείο και ομοιογενές.
Αδειάζω το μείγμα στις θήκες που έχω τοποθετήσει στη φόρμα για μάφινς, φροντίζοντας να αφήσω ένα περιθώριο 2 εκ. στην επιφάνεια για να δώσω χώρο στα κέικ να φουσκώσουν. 

Βάζω τη φόρμα στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω τα κέικ για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, ανασηκώνω τις χάρτινες θήκες από τη φόρμα και τις αφήνω σε μια σχάρα για μερικά λεπτά, μέχρι τα κέικ να κρυώσουν.
Για το ροζ γλάσο: Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω τις φράουλες και την άχνη και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, για 20 - 25 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να λιώσουν και το μείγμα να γίνει σχετικά ομοιογενές. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το μείγμα να κρυώσει λίγο και, αν θέλω, το πολτοποιώ στο μούλτι. Το αδειάζω σε ένα μπολ, προσθέτω το μασκαρπόνε και ανακατεύω καλά με μια ελαστική σπάτουλα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το μοβ γλάσο: Το ετοιμάζω ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το ροζ γλάσο, και το βάζω και αυτό στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σερβίρισμα: Βάζω το ροζ γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και αδειάζω μια γενναία δόση σε 6 από τα cupcakes. Το ίδιο κάνω και με το μοβ γλάσο το οποίο βάζω στα υπόλοιπα 6 cupcakes.
Αν έχω διάφορα χρωματιστά ζαχαρωτά ή καραμελίτσες τις ρίχνω επάνω στα γλάσα, για διακόσμηση, και σερβίρω.

Υλικά

για 12 cupcakes

150 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή μαργαρίνη), μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 λοβός βανίλιας (χαράζω το λοβό κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνω και παίρνω τα σποράκια) ή 2 κουτάκια βανίλια σε σκόνη
175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
Για το ροζ γλάσο, με φράουλες
300 γρ. φράουλες, απαραιτήτως ώριμες, καθαρισμένες και καλά πλυμένες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες, που θα βρείτε σε σακουλάκια στους καταψύκτες των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
180 γρ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. τυρί μασκαρπόνε (το βρίσκω σε κεσεδάκια, στα ψυγεία όλων των μεγάλων σούπερ μάρκετ)
Για το μοβ γλάσο, με φρούτα του δάσους
300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (τα βρίσκω κατεψυγμένα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ρωσικά παντοπωλεία)
180 γρ. ζάχαρη άχνη
600 γρ. τυρί μασκαρπόνε

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ