Οι γυναίκες πρέπει να ξυρίζουν το... πρόσωπό τους καθημερινά - Το ξυράφι αναζωογονεί το δέρμα και «διώχνει» τις ρυτίδες!

Βρετανός δερματολόγος υποστηρίζει ότι οι άντρες έχουν ανακαλύψει εδώ και χρόνια το μυστικό κατά της γήρανσης του προσώπου, το οποίο, μάλιστα, κοστίζει ελάχιστα σε σχέση με τις καλλυντικές κρέμες που κυκλοφορούν στην αγορά. 

Το καθημερινό ξύρισμα του προσώπου δίνει λάμψη και αναζωογονεί την επιδερμίδα όσο τίποτε άλλο. Οι ειδικοί συστήνουν ότι είναι κάτι που πρέπει να το δοκιμάσουν και οι γυναίκες.

Σύμφωνα με τον δερματολόγο Μάικλ Πράτζερ, ο οποίος εργάζεται σε κλινική του Λονδίνου, το ξύρισμα είναι μια ήπια μορφή απόξεσης του δέρματος που αφαιρεί το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων και ως εκ τούτου αφήνει το δέρμα λείο και απαλό. «Το ξύρισμα είναι μια αποτελεσματική αντιγηραντική μέθοδος», λέει ο δρ. Πράτζερ και εξηγεί: «Κάθε φορά που υπάρχει ένα τραύμα στο δέρμα η παραγωγή κολλαγόνου αυξάνεται, ώστε να ανανεωθούν τα κύτταρα, με τρόπο κατά τον οποίο οι ρυτίδες λειαίνουν και το δέρμα μοιάζει πιο νεανικό». Ο Βρετανός ειδικός καταρρίπτει επίσης το μύθο ότι οι τρίχες μετά το ξύρισμα βγαίνουν πιο άγριες. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mirror στην αγορά άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν ειδικά ξυραφάκια. Για παράδειγμα πέρα από τα κλασικά ξυραφάκια μιας χρήσης, υπάρχουν και τα ηλεκτρονικά, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο κοψίματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ