Πυρετός διαβουλεύσεων: Κρίσιμο τηλεφωνικό ραντεβού Τσίπρα-Γιούνκερ για το Eurogroup

Εντείνονται οι διεργασίες εν όψει του Eurogroup της Τετάρτης αλλά και της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, στην οποία το θέμα της Ελλάδας είναι και επίσημα στην ατζέντα. 

Tο απόγευμα της Τρίτης ο ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στο μεταξύ ο Αλ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Τζάνι Πιτέλα, επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο για να τον ευχαριστήσει για το άρθρο του με τίτλο «Οχι στην τρόιικα, ναι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» το οποίο δημοσιεύουν στο φύλλο της Τρίτης τα «ΝΕΑ».

Από την πλευρά του ο Τζάνι Πιτέλα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό ότι με την ιδιότητα του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Μισέλ Σαπέν, υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, τον Πιερ Κάρλο Πάντοαν, υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για να τους ζητήσει να στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις στο Eurogroup. 

Τη Δευτέρα και προσερχόμενος σε συνεδρίαση του SPD στο Νάουεν της Γερμανίας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι «η Ελλάδα δεν θα πρέπει να υποθέτει πως η συνολική διάθεση έχει αλλάξει τόσο, ώστε η ευρωζώνη να υιοθετήσει άνευ όρων το πρόγραμμα της κυβέρνησης Τσίπρα».

Ο επικεφαλής του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, δήλωσε πως δεν περιμένει ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ζήτημα της Ελλάδας κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, ή κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Τετάρτη.
«Δεν πιστεύω ότι θα φθάσουμε τόσο σύντομα σε τελικά συμπεράσματα», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ