Σοκολατένιο κέικ με καρύδα για ένα τέλειο πρωινό από τον Άκη Πετρετζίκη!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ 10 Χ 23 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με το αλάτι για να γίνουν μαρέγκα. Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Στο ίδιο δοχείο που είχαμε τη μαρέγκα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
Αφού ασπρίσει και φουσκώσει το μείγμα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, την καρύδα, το κακάο και τη σοκολάτα (αφού έχουμε περάσει απο σίτα το αλεύρι, τις βανίλιες και το κακάο).

Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και το ενσωματώνουμε στο πιο πάνω μείγμα.
Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε στο μείγμα και τη μαρέγκα σταδιακά ανακατεύοντας απαλά για να παραμείνει αφράτο.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα του. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και μετά το βγάζουμε από τη φόρμα. 
​Για το frosting μελιού

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό τα υλικά μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε σε ένα κορνέ το μείγμα και  διακοσμούμε το κέικ μας όπως μας αρέσει.

Υλικά

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
140 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο μαλακό
3 αυγά
100 γρ. γάλα
170 γρ. καρύδα τριμμένη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
30 γρ. κακάο
λίγο αλάτι
2 βανίλιες

Πηγή: akispetretzikis.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ