Τον νοστιμότερο μπακαλιάρο με ρεβύθια στο φούρνο μας ετοιμάζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος

Ευχαριστούμε τον Δ. Σκαρμούτσο και το www.cookbox.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα απο το προηγούμενο βράδυ
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
300 γρ. ντοματίνια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
50 ml. ελαιόλαδο
20 ml λευκό ξηρό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 κλωναράκι
μπακαλιάρο 500 γρ. ξαρμυρισμένο
Αλάτι κατά βούληση
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, ανακατεύουμε για να πάει παντού το ελαιόλαδο, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μπακαλιάρο. Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.

Mεταφέρουμε τα ρεβύθια μαζί με τη σάλτσα τους σε ταψί, τοποθετούμε από πάνω τον μπακαλιάρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

WHO IS WHO

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet
Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά. 
Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.  

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ