Μια μέρα στη ζωή της Nina & του Ludwig - Των Γερμανών που πλήρωσαν πολεμικές αποζημιώσεις!

Είναι τα πρόσωπα των ημερών. 

Η Nina Lahge και ο Ludwig Zaccaro έκαναν μια πρωτόγνωρη πράξη και με βάση τους υπολογισμούς τους έδωσαν σε κοινωφελή σύλλογο του Ναυπλίου το μερίδιό τους (875 ευρώ) από τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης. Και πιθανόν η κίνησή τους να μη λάμβανε τόσο μεγάλη δημοσιότητα αν δεν συνδυαζόταν με αμιγώς χίπικη αισθητική, ένα «γράμμα αλληλεγγύης» αλλά και τις υπόλοιπες «δράσεις» τους.

Όπως η φωτογραφία τους πιασμένοι χέρι-χέρι κάτω από το άγαλμα του Όθωνα, οι εικόνες να τα πίνουν σε ταβερνάκι του Ναυπλίου, αλλά και το ταξίδι για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των Ναζί στη χώρα μας ταξιδεύοντας σε Κόρινθο και Καλάβρυτα.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι μοιάζουν να προέρχονται από μία εποχή που φαίνεται να έχει περάσει ανεπιστρεπτί και όχι μόνο αισθητικά. Δεν ξεχνούν την ιστορία της πατρίδας τους. Την αποδέχονται και κινούνται με ευγένεια προς το μέρος μας, παρά τις εξωφρενικές φωνές –που σίγουρα γνωρίζουν ότι υπάρχουν– από μεγάλη μερίδα πολιτών της χώρας μας, που δεν μπορούν να διαχωρίσουν μεταξύ των επιλογών της γερμανικής κυβέρνησης, των κίτρινων εντύπων (όπως η Bild) και των Γερμανών πολιτών.

Το γράμμα τους ως έχει:

Μετάφραση

Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει:

1)    Τις πολεμικές αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

2)    Και να επιστρέψει το αναγκαστικό δάνειο από το 1942 το οποίο υπολογίζεται ότι τότε ήταν 11.000.000.000 ευρώ + τόκους, σήμερα 70.000.000.000 ευρώ

3)    αυτό το ποσό αν διαιρεθεί στα 80 εκ. των Γερμανών που αποτελούν τον πληθυσμό της χώρας, τότε ο κάθε Γερμανός πρέπει να πληρώσει 875 ευρώ

Επομένως εμείς πράξαμε αυτό που έπρεπε να κάνει η κυβέρνησή μας. Το μερίδιό μας ήταν μια συμβολική πράξη αλληλεγγύης στην οργάνωση κοινής ωφέλειας Πύλη του Πολιτισμού Ναυπλίου. Ντρεπόμαστε για την κυβέρνησή μας η οποία αρνείται να πληρώσει και για την αλαζονεία των συμπολιτών μας και τον μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι και άλλοι Γερμανοί θα συμμετέχουν σε αυτή την κίνηση και ότι τα δικά μας μέσα ενημέρωσης θα δείξουν περισσότερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα αλλά και μια καλύτερη εικόνα της χώρας.

Φωτογραφίες ΑΠΕ - ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ