Τσίπρας από τις Βρυξέλλες: ''Δεν έχουμε πρόβλημα ρευστότητας ούτε καταθέσεων''!

«Επιβεβαιώθηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της σέβονται τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η αίσθησή του είναι πως οι προσπάθειές μας στέφθηκαν με επιτυχία και σημείωσε πως η πολιτική διαπραγμάτευση ήταν το «κλειδί» για να βάλουμε ξανά σε ράγες τη συμφωνία με τους εταίρους.

«Επιβεβαιώσαμε κάτι εξαιρετικά κρίσιμο: ότι έχουμε όλοι την ίδια ανάγνωση πάνω στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει η λεγόμενη 5η αξιολόγηση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε πως δεν θα ληφθούν υφεσιακά μέτρα και ότι αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, οι ελληνικές αρχές θα έχουν την ευθύνη της κατάρτισης, της νομοθέτησης, της υλοποίησης

«Οι συνομιλίες για θέματα πολιτικής θα γίνονται στις Βρυξέλλες, ενώ στην Αθηνά θα γίνονται αποστολές μόνο για τη συγκέντρωση τεχνικών πληροφοριών. Αυτό που θεωρώ σημαντικό κλείνοντας αυτή τη δύσκολη διαδικασία διαπραγμάτευσης και αυτό το διήμερο, η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, δεν εξαντλείται», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας πως η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις, έχει αρχίσει να νομοθετεί το πρόγραμμα της. «Δεν διαπραγματευόμαστε μόνο, κυβερνάμε κιόλας» είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός είπε ότι στη Σύνοδο επιβεβαιώθηκε ότι στη χώρα μας υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πως στόχος είναι να αντιμετωπιστεί.

«Η ανθρωπιστική κρίση δεν προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο αλλά  λόγω της εφαρμογής ενός προγράμματος», ανέφερε και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση φεύγει από τις Βρυξέλλες με ένα πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, πως η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων το συντομότερο δυνατό.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά με το πότε θα κατατεθεί η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα ήταν λάθος θα βάλουμε χρονικά όρια, σημειώνοντας πως στη συνάντηση για την Ελλάδα συμφωνήθηκε να μην ειπωθεί κάτι συγκεκριμένο ως προς τον χρόνο. 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα βραχυχρόνιας ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι και οι καταθέσεις είναι ασφαλείς.

«Είναι εξασφαλισμένες οι καταθέσεις στην Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. 

Ερωτηθείς σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών και δημοσιεύματα που ήθελαν την κυρία Μέρκελ και τον κ. Ολάντ να έθεσαν χθες στον κ. Τσίπρα «θέμα Βαρουφάκη», ο πρωθυπουργός είπε πως η κυβέρνηση στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη και ότι δεν υπήρξε νύξη για το θέμα αυτό από τη Γερμανίδα καγκελάριο ή τον Γάλλο πρόεδρο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ