Το success story του 24χρονου Mike Henkel - Πώς έγινε ''Μίδας'' του real estate με 10.000 δολάρια!

Μόλις 3 χρόνια πριν, το 2010, ο Mike Henkel πήρε μια απόφαση ζωής και εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατά τον δεύτερο χρόνο των σπουδών του.

 

Όπως ο ίδιος εξηγεί ήταν σα να γύρισε ένας διακόπτης στο μυαλό του και συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να περάσει τη ζωή του δουλεύοντας για κάποιον άλλο. "Πήγαινα στο πανεπιστήμιο και έκανα ό,τι έκανε και κάθε άλλος, ώσπου μια μέρα σταμάτησα να το κάνω...", εξομολογείται.

Ο Henkel πήρε άδεια δραστηριοποίησης στο real estate μέσα σε μόλις 8 ημέρες και δυο εβδομάδες μετά, άρχισε να ψάχνει για ακίνητα που θα μπορούσε να αγοράσει. Σημειωτέον ότι στον τραπεζικό του λογαριασμό είχε μόλις 10.000 δολάρια, τα οποία είχε βγάλει από δουλειές "του ποδαριού" που έκανε στις καλοκαιρινές του διακοπές επί σειρά ετών.

Στα 20 χρόνια του κατάφερε να αγοράσει ένα οροφοδιαμέρισμα 5 υπνοδωματίων έναντι σχεδόν 60.000 δολ. κοντά στο πανεπιστήμιο (δεν αναφέρεται από πού βρήκε τα χρήματα, αλλά ας υποθέσουμε ότι τα πήρε με δάνειο) και νοίκιασε τα τέσσερα υπνοδωμάτια που δεν χρησιμοποιούσε, σε φίλους του, για 300 δολάρια τον μήνα.

Το εισόδημα που είχε από εκεί του επέτρεπε να έχει δωρεάν - στην ουσία – σπίτι, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του φρόντιζε να ξαναγεμίζει τον τραπεζικό του λογαριασμό κάνοντας τρεις δουλειές: το πρωί ήταν μεσίτης ακινήτων, το απόγευμα ως πράκτορας leasing σε ένα συγκρότημα κατοικιών, ενώ το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα εργαζόταν ως δάσκαλος μπόουλινγκ και γκολφ.

Την άνοιξη του 2011 του προέκυψε η ευκαιρία να αγοράσει άλλα δύο διαμερίσματα πέντε δωματίων στην ίδια περιοχή. "Είχα καταφέρει να αποταμιεύσω τα χρήματα που χρειαζόμουν για την προκαταβολή και δεν είχα άλλα για να ξοφλήσω την οφειλή μου", θυμάται. "Εχω τρεις πιστωτικές κάρτες και πήρα τρεις προκαταβολές. Στη συνέχεια πήγα και πήρα βραχυπρόθεσμο δάνειο με εγγύηση τη μισθοδοσία μου και 'αγόρασα' πέντε δάνεια ύψους 800 δολαρίων έκαστο. Μόλις ξόφλησα (τα διαμερίσματα), χρησιμοποίησα και την τελευταία μου δεκάρα για να αποπληρώσω αυτά τα μικρά δάνεια".

Υπολογίζει ότι του πήρε σχεδόν 2-3 μήνες για να "σβήσει" το χρέος των 6000 δολαρίων κι εκείνο το φθινόπωρο αγόρασε άλλο ένα διαμέρισμα.

Μετά ο Henkel έστρεψε την προσοχή του στο να κάνει πιο προσιτά τα ακίνητα που είχε αποκτήσει στους φοιτητές που σπούδαζαν στο πανεπιστήμιο που κάποτε ήταν κι αυτός φοιτητής. "Τα διαμερίσματα είχαν 5 κρεβατοκάμαρες, δύο μπάνια, εμβαδόν σχεδόν 190 τ.μ. και είναι κοντά στο κολέγιο – ήταν περίεργο που δεν νοικιάζονταν εύκολα. Πήγα λοιπόν εκεί και είπα 'ΟΚ, αν ήταν να ζήσω εδώ – και ζούσα εκεί! - τι θα ήθελα να έχει το σπίτι μου;"

Τελικά, ξόδεψε 5000 δολάρια για το κάθε σπίτι (τα χρέωσε στην πιστωτική του κάρτα την οποία εξόφλησε όσο γρηγορότερα μπορούσε) κι έβαλε καινούργιες μοκέτες στο πάτωμα, έβαψε τους τοίχους και τοποθέτησε νέες συσκευές.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, ο 24χρονος σήμερα Henkel συνέχισε να αγοράζει ακίνητα γύρω από την πανεπιστημιούπολη.

Το 2012 έκλεισε ένα deal για την αγορά έξι νέων ακινήτων με έκπτωση 5% που τελικά του κόστισαν περίπου 14.0000 δολάρια. Η χρονιά έκλεισε με την αγορά άλλων 2 ακινήτων.

"Κάθε φορά που αγόραζα κάτι, ο τραπεζικός μου λογαριασμός μηδενιζόταν κι εγώ άρχιζα να τον ξαναγεμίζω και να τον ξαναδειάζω", θυμάται. "Ξέρω ότι ήταν επικίνδυνο αυτό, αλλά ήμουν μόνο 21 και δεν με ένοιαζε ιδιαίτερα".

Εκ των υστέρων βέβαια παραδέχεται ότι το να παίρνει τόσο μεγάλο ρίσκο τον άγχωνε. "Με τις δυο πρώτες αγορές αναπτερώθηκε το ηθικό μου. Είχα στρεσαριστεί τόσο πολύ που είχα χάσει τον ύπνο μου. Την ώρα που ασχολείσαι όμως με αυτή τη δραστηριότητα , δεν καταλαβαίνεις το στρες. Ο οργανισμός αντιδρά ετεροχρονισμένα. Όπως είχα πει και σε έναν φίλο: αν κάποιος σου πετάξει μια μπάλα, δεν θα φρικάρεις γιατί σου 'ρχεται η μπάλα, απλά θα κοιτάξεις να την αποφύγεις. Το να ανησυχείς για τη μπάλα δεν πρόκειται να σταματήσει την πορεία της προς τα πάνω σου".

Το 2013 αγόρασε άλλα 15 ακίνητα (14 από αυτά τα πήρε με συνέταιρο) και το 2014, απέκτησε άλλα 15. Το καθένα από αυτά τώρα πωλείται έναντι 80.000 δολαρίων και πριν τα νοικιάσει σε φοιτητές επενδύει στην ανακαίνισή τους περί τα 8.000 δολάρια για το κάθε ένα από αυτά. Το ενοίκιο που παίρνει είναι 300 δολάρια για την κάθε κρεβατοκάμαρα.

Αυτή τη στιγμή έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά σε αυτή τη δραστηριότητα και δεν τη διευθύνει πια από το σπίτι του , αλλά από το γραφείο του που έχει στεγάσει ένα από τα μεγαλύτερα κτήρια που του ανήκουν.

"Οταν ήμουν 19 και 20 έβλεπα τους άλλους να μαζεύουν ψίχουλα από τη δουλειά τους και να προσπαθούν συνεχώς να κάνουν οικονομία για να τα 'φέρουν βόλτα' π ένιωσα ότι δεν ήταν για μένα αυτό. Θέλω περισσότερα στη ζωή μου. Δεν θέλω να είμαι προσκολλημένος σε μια δουλειά. Αν τα διαμερίσματά μου είναι όλα γεμάτα, θέλω να προσλάβω άλλους ανθρώπους να 'τρέχουν' την επιχείρηση κι εγώ να να μπορώ να πεταχτώ στο Λας Βέγκας. Αν αποκτήσω παιδιά μια μέρα, θέλω να μπορώ να περνάω χρόνο μαζί τους χωρίς να ανησυχώ για τη δουλειά".

Σήμερα ο Henkel έχει 42 ακίνητα (ή 177 υπνοδωμάτια προς ενοικίαση). Η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 4 εκατ. δολάρια. "Ο πρώτος μου υπάλληλος θα είναι κάποιος που θα είναι πραγματικά οργανωτικός, ώστε εγώ να ανησυχώ μόνο για το πώς θα γεμίσουν τα διαμερίσματα με ενοικιαστές. Ο δεύτερος υπάλληλος που θα πάρω κοντά μου θα είναι κάποιος που θα μπορεί να αναλάβει ακριβώς αυτό: να νοικιάζει τα διαμερίσματα, ώστε να μπορέσω σιγά σιγά και διακριτικά να αποσυρθώ".

Πηγή: Businessinsider.com

Tags

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ