Staingate: Ιδού το σκάνδαλο που η Apple αρνείται να παραδεχτεί! Τι πραγματικά έχει συμβεί;

Ένα πρόβλημα στις οθόνες των MacBook έχει αποκτήσει το δικό του site στο Διαδίκτυο. Η σελίδα staingate.org έχει συκεντρώσει εκατοντάδες περιπτώσεις χρηστών που διαμαρτύρονται για εμφάνιση στιγμάτων στις ακριβοπληρωμένες Retina οθόνες τους.

Τα προβλήματα φαίνεται να ξεκινούν από το 2012, όταν οι άτυχοι χρήστες παραπονέθηκαν για είδωλα στις οθόνες των MacBook τους.

Παρόλα αυτά η Apple δεν αναγνώρισε το τότε αναφερόμενο πρόβλημα, προς απογοήτευση των πελατών της. Αυτή τη φορά ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την εμφάνιση στιγμάτων φαίνεται να απασχολεί ένα μικρό αλλά σημαντικό αριθμό χρηστών με την Apple να κάνει για ακόμα μια φορά τα...στραβά μάτια.

Οι περιβόητοι λεκέδες, εμφανίζονται ακόμα και επτά μήνες μετά την αγορά ενός MacBook και συνήθως παρατηρούνται αρχικά στα περιθώρια της οθόνης. Ωστόσο με την πάροδο του χρόνου φαίνεται να εξαπλώνονται σε όλο το εύρος του πάνελ.

Όπως αναφέρει το site που έχει συσταθεί για να συγκεντρώσει όλες τις περιπτώσεις με το ίδιο πρόβλημα, η επισκευή για μια τέτοια ζημιά κοστίζει 800 δολάρια και προσφέρονται μόλις 3 μήνες εγγύησης μετά από την προσκόμιση του υπολογιστή στο service.

(Έτσι όπως το θέτουν, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουν δίκιο)

Mάλιστα οι χρήστες αναφέρουν πως και μετά την επισκευή οι λεκέδες αρχίζουν να εμφανίζονται εκ νέου. Ως επιχείρημα για να μην κάνει κάτι για τους πελάτες της η Apple αναφέρει ότι πρόκειται για ένα αισθητικό πρόβλημα, κατά συνέπεια δεν καλύπτεται από την εγγύηση.

Σύμφωνα με το Geek.com η ζημιά μπορεί να οφείλεται στην ειδική επίστρωση που χρησιμοποιεί η Apple κατά την διαδικασία παραγωγής της οθόνης. Το σενάριο να φταίνε προϊόντα καθαρισμού που αλληλεπιδρούν χημικά με την οθόνη, απορρίπτεται καθώς σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των περιστατικών θα ήταν αρκετά υψηλότερος από τα 677 που έχουν καταχωρηθεί στο staingate.org.

Πάντως δεν είναι διόλου αμελητέος ένας τέτοιος αριθμός ιδιαίτερα από την στιγμή που αυξάνεται διαρκώς. Ίσως τελικά η εξέλιξη αυτή να πιέσει την Apple να σταματήσει να ποιεί την νήσσαν και να κάνει κάτι για να επανορθώσει, εφόσον το πρόβλημα αποτελεί όντως δική της ευθύνη.

Δείτε φωτογραφίες από περιπτώσεις λεκέδων σε Mac υπολογιστές:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ