Πεντανόστιμη μανιταρόπιτα επιπέδου... ''master'' από τον Άκη Πετρετζίκη!

Αυτή η μανιταρόπιτα σίγουρα θα σας ξετρελάνει!

Συστατικά
1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο
1 κιλό μανιτάρια
2-3 κρεμμύδια
4 σκ. σκόρδο
1 μάτσο δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
1 συσκευασία κόκκινη σάλτσα με ελιές (400γρ.)
ελαιόλαδο
σουσάμι προαιρετικά

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής 

Μέθοδος Εκτέλεσης

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και το ίδιο κάνουμε και για τα μανιτάρια και τα σκόρδα. 

Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά. Αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Τότε ρίχνουμε τα σκόρδα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να μυρίσουν.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Σοτάρουμε καλά τα μανιτάρια για 2 λεπτά. Ρίχνουμε λίγο αλάτι (μισή κουταλιά του γλυκού) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από τα μανιτάρια.
Αυτό μπορεί να πάρει και δέκα λεπτά ίσως και περισσότερο ανάλογα κιόλας πόσο πλατιά είναι η κατσαρόλα.

Όταν φύγουν όλα τα υγρά ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα την σάλτσα, ανακατεύοντας καλά, λίγο πιπέρι και αρκετό ψιλοκομμένο δυόσμο.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και βάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ για να κρυώσει λίγο ενώ ετοιμάζουμε τα φύλλα της πίτας μας.

Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι και στρώνουμε 2 φύλλα. Στην πίτα αυτή βάζουμε γέμιση ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα φύλλα μιας και είναι η γέμισή μας λίγο υγρή και θέλουμε να σφίξει και να μην βάλουμε φρυγανιά.
Οπότε σε κάθε φύλλο που βάζουμε από εκεί και πέρα ρίχνουμε και λίγη γέμιση.
Στο τέλος βάζουμε ένα καλό φύλλο από πάνω και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και εκεί. Αν θέλουμε βάζουμε και λίγο σουσάμι πάνω πάνω για ομορφιά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο βέβαια για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας και να ψηθεί καλά και από κάτω.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Tip
Λαδώνουμε καλά-καλά τα φύλλα!! 

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ