Στέλιος Παρλιάρος: Γλυκό κλαμπ σάντουιτς με σοκολάτα, μαρμελάδα & κρεμ φρες! Της κόλασης!

Μια γλυκιά συνταγή για να πάει ''κάτω'' η.... Δευτέρα!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
- 1 πακέτο ψωμί σταρένιο ΨΙΧΑ ΤΟΣΤ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ
- 250 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο ION
- 180 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ARLA
- 1 πακέτο βούτυρο soft για άλειμμα LURPAK
- 200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΗΛΑ
- 2 μήλα
- λάδι για τηγάνισμα
- καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Ευχαριστούμε τον Στέλιο Παρλιάρο και το glykes-alichimies.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΑΜΠ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη ζεσταίνουμε ελαφρά για να μαλακώσει. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε μέσα στη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει. Αλείφουμε με βούτυρο τις φέτες του ψωμιού και τις ψήνουμε στην τοστιέρα. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να κάψει στους 170οC και μέσα σε αυτό τηγανίζουμε τα μήλα έως ότου ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
Αλείφουμε μία φέτα με τη γκανάζ. Σκεπάζουμε με μία δεύτερη φέτα την οποία αλείφουμε μαρμελάδα. Βάζουμε και μία τρίτη φέτα. Κόβουμε το ψωμί διαγώνια και σερβίρουμε με τα τηγανιτά μήλα.

Who is Who

O Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Τελειώνοντας το γυμνάσιο έρχεται στην Αθήνα για να σπουδάσει. Ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Σπουδάζει στο Παρίσι στην Ecole le Νôtre, στη σχολή Escoffier του ξενοδοχείου Ritz, στη Λιόν στη σχολή Valrhona και τέλος στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Fauchon.
Το 1982 δημιουργεί το «fresh» και αλλάζει τη πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα. Διδάσκει σε σεμινάρια για επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες. Συνεργάζεται με το επαγγελματικό περιοδικό ζαχαροπλαστικής «Z&G» δίνοντας συνταγές και για μία πενταετία με τα περιοδικά «Ε» και «Gourmet» της «Ελευθεροτυπίας». Το Μάιο του 2006 ξεκινάει νέα συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» δημιουργώντας για το ένθετο περιοδικό «Γαστρονόμος» καθώς και για το ένθετο «Κ». Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις συνδυάζοντας την τέχνη της ζαχαροπλαστικής με άλλες καλές τέχνες όπως η γλυπτική. Από το 1999 αρχίζει η συνεργασία του με τον εκδοτικό οίκο «Ι.Σιδέρης» με τον οποίο εξέδωσε 9 βιβλία ζαχαροπλαστικής. Τον Οκτώβριο του 2004 διακόπτει τη συνεργασία του με την αλυσίδα καταστημάτων «fresh».
Από το 2005 διδάσκει στο δικό του χώρο σεμιναρίων. Το Σεπτέμβρη του 2007 εκδίδει το πρώτο τεύχος του ετήσιου περιοδικού «Στέλιος Παρλιάρος – μαθήματα γλυκιάς αλχημείας» με το πρόγραμμα των σεμιναρίων και όλα όσα αφορούν τη ζαχαροπλαστική. Το 2008 σε συνεργασία με την εφημερίδα «Καθημερινή» κυκλοφορεί τη σειρά «Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας» που αποτελείται από 13 βιβλία με συνταγές ζαχαροπλαστικής. Τον Σεπτέμβριο του 2008 εκδίδει το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «Στέλιος Παρλιάρος – μαθήματα γλυκιάς αλχημείας». Τον Νοέμβριο του 2008 κάνει την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην προσωπική του εκπομπή, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, «Γλυκές Αλχημείες».
Στις αρχές του 2009 δημιουργεί τον concept-χώρο by Stelios Parliaros – sweet alchemy στην Ηροδότου 24 στο Κολωνάκι. Το 2010 κυκλοφορεί το καινούργιο του βιβλίο «Γλυκές Παραλλαγές». Το Μάιο του 2010 εκδίδει με την υποστήριξη της εφημερίδας «Η Καθημερινή» και του περιοδικού «Γαστρονόμος» το καινούργιο μηνιαίο περιοδικό ζαχαροπλαστικής «Γλυκές Ιστορίες». Το 2010-2011 συνεχίζει, για τρίτη χρονιά, την εκπομπή στο κανάλι Mega.
Αρκετές φορές, έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες δίνοντας συνταγές για την παρασκευή συσκευασμένων προϊόντων. Είναι ένα από τα μέλη που συστήνουν την ομάδα ‘Kerasma’. Παρ’ ότι οι σπουδές του, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, είναι γαλλικού προσανατολισμού, ενημερώνεται για την παγκόσμια ζαχαροπλαστική και αυτό τον έχει οδηγήσει σε ένα προσωπικό μονοπάτι με ιδιαίτερη ικανότητα να συνδυάζει τεχνοτροπίες και υλικά, εμπνεόμενος πάντα και από τα προϊόντα της ελληνικής γης.
Από το Μάρτιο του 2014 κυκλοφορεί το καινούργιο, μηνιαίο του περιοδικό, Γλυκές Αλχημείες σε συνεργασία με τον Όμιλο Αττικών Εκδόσεων

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ