Ονόματα πολιτικών έδωσε στον ανακριτή η Β. Σταμάτη - ποιους στοχοποιεί;

«Λαβράκι» φαίνεται ότι έβγαλε για τους εισαγγελείς Ισίδωρο Ντογιάκο και Γρηγόρη Πεπόνη η συμπληρωματική απολογία της Βίκυς Σταμάτη χτες το βράδυ.

Οπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η κ. Σταμάτη φέρεται να έκανε αναφορά σε δύο πολιτικά πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ που «επιβουλεύονται» το μέλλον του συζύγου της και της ίδιας. Οι αναφορές της κ. Σταμάτη στα δύο αυτά πρόσωπα δεν τα συνδέουν με την υπόθεση των εξοπλιστικών και φαίνεται να περιορίστηκαν στις, κατά την κατηγορουμένη, «προσπάθειές τους να εξοντώσουν» το ζεύγος Τσοχατζόπουλου. Μάλιστα, η σύζυγος του πρώην υπουργού φέρεται να εξέφρασε την άποψή της πως η απόρριψη της αίτησης για αποφυλάκιση σχετίζεται με αυτήν την επιθυμία των δύο πολιτικών.

Αντίθετα, σύμφωνα με το Βήμα τα δύο πολιτικά πρόσωπα που κατονόμασε η κ.Σταμάτη εμπλέκονται στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Η κ.Σταμάτη παρά την πεντάωρη και πλέον παραμονή της στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ήταν σύμφωνα με το Βήμα εμφανώς ανακουφισμένη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης και φέρεται μάλιστα να ευχαρίστησε τους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς κατά πληροφορίες η κατάθεση ήταν δική της επιλογή.

Ο κ.Πεπονής πάντως τόνισε στην κ.Σταμάτη ότι ο ίδιος δεν έχει αρμοδιότητα για οποιαδήποτε πράξη.

Η κατάθεση θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ευτέρπη Κουτζαμάνη για να αξιολογηθεί και στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο δικαστήριο του Εφετείου, το οποίο πραγματοποιεί τη δίκη των εξοπλιστικών σε δρύτερο βαθμό με κρινόμενο και τους Άκη Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του.

Σημαντική είναι και η επιλογή της κ.Σταμάτη να μιλήσει στους εισαγγελείς κ.κ. Ντογιάκο και Πεπόνη και όχι στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπως θα προβλεπόταν κανονικά (εκεί δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών όπου εμπλέκονται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του). Οι πληροφορίες θέλουν την κ.Σταμάτη να έθεσε θέμα «εμπιστοσύνης», το οποίο δεν αγνόησαν οι δικαστικοί λειτουργοί.

Σε κάθε περίπτωση, η ίδια φαίνεται να επιδιώκει, με βάση και τη σχετική νομοθεσία, επιεικέστερη μεταχείριση στην δική της εμπλοκή στην υπόθεση.

Μετά την κατάθεσή της η κ.Σταμάτη επιβιβάστηκε σε βαν, στις 11 το βράδυ περίπου, και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ