Ζήτω τα tablets: 19,5 εκατομμύρια iPads το πρώτο τρίμηνο-τριπλασιάστηκαν και τα adroid!

Υπερδιπλάσια tablets  πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς αγοράς από την Strategy Analytics.

Υπερδιπλάσια tablets  πουλήθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο σύμφωνα με στοιχεία της διεθνούς αγοράς από την Strategy Analytics, που δημοσιεύει το moneypost.gr.



Το πρώτο τρίμηνο του 2012 πουλήθηκαν παγκοσμίως 18,7 εκατομμύρια ταμπλέτες. Έναν χρόνο αργότερα, ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται στις 40,6 εκατομμύρια συσκευές. Από αυτές, το 7,5% αφορά σε Windows 8 και Windows RT (Surface) ταμπλέτες  ποσοστό  που  αποδεικνύει ότι   και η Microsoft μπήκε στον παγκόσμιο χάρτη του tablet computing.

H Apple συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση, πουλώντας 19,5 εκατομμύρια iPads σε σχέση με τα 11,8 εκ. του πρώτου τριμήνου του 2012.  Οι Android ταμπλέτες που πουλήθηκαν κατά το Q1 του 2013 ήταν 17,6 εκατομμύρια. Και πέρυσι την ίδια περίοδο ήταν μόλις 6,4 εκατομμύρια.
και η άνοδος αυτή των Androids θα οδηγήσει το iPad  στη δεύτερη θέση των πωλήσεων στο μέλλον (συμφωνα με οικονομικούς αναλυτές της Strategy Analytics).

Το μερίδιο της Apple στην tablet αγορά για το πρώτο τρίμηνο του 2012 ήταν 63,1%, ενώ τώρα έχει υποχωρήσει στο 48,2%.
Η άνοδος στις πωλήσεις των Android tablets συνδέεται με την τιμή τους, αφού προσφέρουν πολλές μικρές και φθηνές  συσκευές όπως το Kindle Fire, το Nexus 7 ή και άλλων λιγότερο "επώνυμων". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ