Good Νews: Ετοιμαστείτε να τρέξετε στην Κρήτη με χρώμα run ή να πάτε στις Σπέτσες - Spetsathlon με ποδήλατο & κολύμπι

Ένας διαφορετικός αγώνας δρόμου διοργανώνεται στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ) ενώ το Spetsathlon έρχεται για τρίτη χρονιά με μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές. 

 

Χρώμα Run

Ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2015 και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Έμπνευσή του αποτελεί το ετήσιο φεστιβάλ χρωμάτων που γίνεται στην Ινδία εδώ και πολλά χρόνια. Δεν υπάρχει χρονομέτρηση ούτε ανταγωνισμός, καθώς η φιλοσοφία του αγώνα είναι το να διασκεδάσουν μικροί και μεγάλοι και να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό με έναν ευχάριστο τρόπο.

Προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον αγώνα είναι η χρήση της λευκής μπλούζας που θα δίνεται στους συμμετέχοντες. Εθελοντές και δρομείς θα πετούν χρώματα, ζωντανεύοντας τον κρητικό ουρανό, κατά την εκκίνηση αλλά και σε κάθε χιλιόμετρο.

Πριν τον αγώνα θα ξεκινήσει πάρτι που θα τελειώσει αργά το απόγευμα με guest dj την Εύα Θεοτοκάτου.

Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής δρομέων και εθελοντών, επισκεφτείτε τον επίσημο σύνδεσμο του Χρώμα Run.

Το Χρώμα Run στο Facebook

Το Spetsathlon έρχεται για τρίτη χρονιά να μας εντυπωσίασει, με μία ακόμη πιο ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία για τους συμμετέχοντες αλλά και τους θεατές. Το Σαββατοκύριακο 24 με 26 Απριλίου 2015, οι γραφικές Σπέτσες θα υποδεχθούν την ελίτ των τριαθλητών αλλά και τους φαν του σπορ για τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου στην Ελλάδα. Επικεφαλής, τεχνικός διευθυντής του αγώνα είναι και φέτος ο πρωταθλητής Βασίλης Κρομμύδας.

Οι διοργανωτές έχουν διαμορφώσει ένα γεμάτο πρόγραμμα αγώνων και παράλληλων εκδηλώσεων με την προσθήκη ενός κολυμβητικού αγώνα 1.000 μ. για πρώτη φορά φέτος. Το δημοφιλές άθλημα της κολύμβησης έρχεται να προστεθεί -μαζί με τον 2ο Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών (πλήρης γύρος του νησιού 25 χλμ.)- στα αγωνίσματα του Σαββάτου, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους επιθυμούν να «προπονηθούν» ενόψει τριάθλου, αλλά και στους μη-τριαθλητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν μέρος στο αγαπημένο Spetsathlon. Άλλωστε νίκη είναι η συμμετοχή! Την Κυριακή θα διεξαχθεί ο αγώνας τριάθλου με δύο διαδρομές: το Spetses Triathlon Sprint (750 μέτρα κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο) και το Ολυμπιακό Spetses Triathlon Endurance (1.500 μέτρα κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο).

Στους αγώνες τριάθλου πέραν της ατομικής συμμετοχής θα υπάρχει κατηγορία σκυταλοδρομίας 2 ή 3 ατόμων. Ακόμη, στην κολύμβηση των 1.000 μ. θα υπάρχει διαχωρισμός συμμετοχής με ή χωρίς wet suit. Οι ηλικιακές κατηγορίες, για άνδρες και γυναίκες, στον αγώνα τριάθλου θα είναι ανά δεκαετία από 18 έως 60+ ετών, όπως και στον κολυμβητικό αγώνα 1.000 μ. και στον Ποδηλατικό Γύρο Σπετσών του Σαββάτου. Φέτος, σε όλα τα αγωνίσματα θα υπάρχει ηλικιακή κατηγορία ανηλίκων 15-17 ετών με δωρεάν συμμετοχή! Μάλιστα, ο Πρωταθλητής Εφήβων Άγγελος Μαυρόγιαννης θα αγωνιστεί και φέτος στο Triathlon Sprint.

Το παρών θα δώσουν, επίσης, οι πρωταθλητές τριάθλου Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Γρηγόρης Σουβατζόγλου και ο Χρήστος Γαρέφης, η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα, ο Παραολυμπιονίκης Μάκης Καλαράς, ο Πρωταθλητής κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Πρωταθλητής Ποδηλασίας Μάριος Κοκολάκης, ο παρατριαθλητής Ιωάννης Χατζήμπεης, ο προπονητής Χρήστος Μποφίλιος και πολλοί συμμετέχοντες από το εξωτερικό!

Πρόγραμμα Αγώνων:

Παρασκευή 24/04

14:00-22:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές & παραλαβή υλικού

Σάββατο 25/04

09:00-21:00 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές στο τρίαθλο μόνο & παραλαβή υλικού

10:30 Κολυμβητικός Αγώνας 1.000 μ. (ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ!)

13:00 Αγώνας Ποδηλασίας 25 χλμ.

17:30 Τελετή απονομών Κολυμβητικού Αγώνα & Αγώνα Ποδηλασίας

19:30 Ενημέρωση Αθλητών (Μουσείο της Μπουμπουλίνας) & Championsʼ advice από τους πρωταθλητές μας

20:30 Melissa Pasta Night (Δωρεάν για τους συμμετέχοντες)

Κυριακή 26/04

08:30-09:30 Λειτουργία γραμματείας μόνο για παραλαβή BIBS & chip χρονομέτρησης (μόνο για εγγεγραμμένους)

10:00 Εκκίνηση Spetses Triathlon Sprint

10:15 Εκκίνηση Spetses Triathlon Endurance

15:30 Τελετή Απονομής

* Οι ώρες εκκίνησης ενδέχεται να διαφοροποιηθούν λόγω καιρικών συνθηκών
* Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην πλατεία Ποσειδωνίου

Δείτε περισσότερα στο www.spetsathlon.com και στο www.facebook.com/marathonspetses

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ