GOOD NEWS: Δημήτρης Παππάς, Ντενίζ Δημάκη, Γρηγόρης Σκουλαρίκης, Λουκία Λουκοπούλου οι νικητές του 1ου Spetsathlon στο νησί των Σπετσών-180 συμμετοχές στο τρέξιμο - Κολύμπι - Ποδήλατο (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 180 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε το Spetsathlon, ο 1ος Αγώνας Τριάθλου που διεξήχθη στις Σπέτσες! Οι αθλητές έσπευσαν στο νησί από κάθε γωνιά της Ελλάδας και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία και το Τρέξιμο.

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερες από 180 συμμετοχές, ολοκληρώθηκε το Spetsathlon, ο 1ος Αγώνας Τριάθλου που διεξήχθη στις Σπέτσες! Οι αθλητές έσπευσαν στο νησί από κάθε γωνιά της Ελλάδας και απόλαυσαν τις διαδρομές του αγώνα στην Κολύμβηση, την Ποδηλασία και το Τρέξιμο.



Ο Αγώνας συνδιοργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Spetsathlon και την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου.

Νικητής του 1ου Spetsathlon στη γενική κατάταξη Sprint στους άνδρες ήταν ο Δημήτρης Παππάς με συνολικό χρόνο 01:18:53 και στις γυναίκες η Ντενίζ Δημάκη με συνολικό χρόνο 01:24:58
Νικητής του 1ου Spetsathlon στη γενική κατάταξη Endurance στους άνδρες ήταν ο Γρηγόρης Σκουλαρίκης με συνολικό χρόνο 02:30:35 και στις γυναίκες η Λουκία Λουκοπούλου με συνολικό χρόνο 02:58:54



Spetses Triathlon Sprint  (750 μ. κολύμπι, 25 χλμ. ποδήλατο & 5 χλμ. τρέξιμο )
Spetses Triathlon Endurance  (1.500 μ. κολύμπι, 50 χλμ. ποδήλατο & 10 χλμ. τρέξιμο)

Το 1ο Spetsathlon, πραγματοποιήθηκε στο νησί των Σπετσών που εδώ και χρόνια έχει αποδείξει ότι αποτελεί ιδανικό τόπο για τη διοργάνωση αθλητικών events, λόγω του φυσικού κάλλους των διαδρομών που προσφέρει αλλά και της πολιτικής μειωμένης κίνησης αυτοκινήτων που ισχύει. Εκατοντάδες θεατές απόλαυσαν το συναγωνισμό μεταξύ των αθλητών για τη νίκη από τη θρυλική Verandah του Poseidonion Grand Hotel.



Η Μαρίνα Κουταρέλλη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetsathlon, τόνισε:  «Για μία ακόμη φορά οι Σπέτσες απέδειξαν πως εκτός από ένα υπέροχο νησί αποτελούν και πόλο έλξης για εντυπωσιακά αθλητικά γεγονότα, όπως το Τρίαθλο. Η επιτυχία του αγώνα στηρίχθηκε στη μοναδική ομάδα που έχουμε δημιουργήσει: ο Δήμος Σπετσών, το Poseidonion Grand Hotel, οι δεκάδες εθελοντές, και όλοι οι Σπετσιώτες αγκάλιασαν με θέρμη τον αγώνα και εργάστηκαν άοκνα για να τον πραγματοποιήσουμε με απόλυτη επιτυχία».  



Ο Γεώργιος Γερόλυμπος,  Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου, δήλωσε: «To τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής και αναπτύσσεται ταχύτατα στην χώρα μας. Στόχος της Ε.Ο.ΤΡΙ. είναι η προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος αυτού που απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή. Με εχέγγυα την διεθνή εμπειρία της ελληνικής ομοσπονδίας, συμμετείχαμε στη διοργάνωση του 1ου αγώνα τριάθλου στο νησί των Σπετσών που χαρακτηρίζεται από φυσική ομορφιά και συγχρόνως από εξαιρετικές και απόλυτα ασφαλείς τριαθλητικές διαδρομές».



Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα με την επιτυχία του πρώτου Αγώνα Τριάθλου στο νησί των Σπετσών. Μέσα από επιτυχημένες διοργανώσεις, όπως το Spetses Classic Yacht Race, το Spetses Mini Marathon και τώρα και το Spetsathlon, που έχουν γίνει πλέον θεσμοί, έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί πετυχαίνουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. Είμαι βέβαιος πως και αυτός ο Αγώνας θα εδραιωθεί και θα αποτελεί έμπνευση για τους αθλητές αλλά και για κάθε ένα συμπολίτη μας».



Ο Αντώνης Βορδώνης, Διευθύνων Σύμβουλος του Poseidonion Grand Hotel, Φορέα Πρωτοβουλιών, που αποτέλεσε το επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων δήλωσε: «Το Poseidonion Grand Hotel πρωτοστατεί ως Φορέας Πρωτοβουλιών σε όλες τις δραστηριότητες των Σπετσών με κοινό στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού, των δυνατοτήτων του, της πολύπλευρης προσωπικότητάς του, της ομορφιάς του, αλλά και της πιστής τήρησης του οράματος του Εθνικού Ευεργέτη Σωτήριου Ανάργυρου».


 
Χρυσός Χορηγός του Spetsathlon ήταν το Lucozade. «Το Lucozade, πιστό στην υποστήριξη αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετείχε φέτος στο πολύ επιτυχημένο «1ο Σπέτσαθλον» ως Χρυσός Χορηγός! Το Lucozade κάλυψε τις ανάγκες των τριαθλητών για ενυδάτωση και ενέργεια, φτάνοντας την απόδοσή τους στο μέγιστο!» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λιμνίδης,Country Manager Greece & Med. Islands. GlaxoSmithKline ConsumerHealthcare.



Υποστηρικτής του Spetsathlon ήταν η πολυεθνική εταιρεία Holmes Place Greece, που προσέφερε χρήσιμες συμβουλές στους αθλητές. «Ήταν χαρά και τιμή για εμάς, η ενεργή συμμετοχή μας στο πολύ επιτυχημένο πρώτο Spetsathlon. Ως ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του fitness & wellness στη χώρα μας και ως υποστηρικτές της διοργάνωσης, επιθυμούσαμε να είμαστε πολύτιμος αρωγός σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια, συνεισφέροντας με την τεχνογνωσία και την πολυετή πείρα μας στον τομέα της άθλησης και της ευζωίας, στη διάδοση του συναρπαστικού αθλήματος, του τριάθλου». Μαρία Μιχαλοπούλου,

Regional Marketing Manager Holmes Place Greece

Αθλοθέτης ήταν η «Ε. Αθηνιωτάκης, Κατάστημα Σπετσών», που προσέφερε τα μετάλλια του αγώνα. Ο Στέλιος Αθηνιωτάκης δήλωσε: «Με
ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα ως Αθλοθέτης στο SpetsAthlon. Έπειτα από την εμπειρία της συμμετοχής μου στο απόλυτα επιτυχημένο Spetses Mini Marathon στάθηκα και πάλι δυναμικά στις προσπάθειες που στόχο είχαν να αναδείξουν τις πανέμορφες Σπέτσες ως πόλο έλξης σε πολλαπλά επίπεδα».

Το Spetsathlon διεξήχθη με την Υποστήριξη: της μπίρας Amstel Radler που χορήγησε το πάρτυ της απονομής, της Βίκος που προμήθευσε με νερό τους σταθμούς τροφοδοσίας, της Biotherm που προσέφερε αντηλιακά της σειράς Lait Solaire για την προστασία των αθλητών και των εθελοντών,  της ελληνικής εταιρείας Melissa που με το Pasta Party ενίσχυσε τους Τριαθλητές με τους απαραίτητους υδατάνθρακες πριν τον αγώνα, της LifeGuard Hellas που είχε αναλάβει την ασφάλεια των κολυμβητών, του Μακεδονικού Χαλβά, του GU Gel, του ιατρικού πολυιατρείου πρόληψης Ορθοβιοτική που ανέλαβε την ιατρική κάλυψη του αγώνα και του Bikeme.gr που παρείχε τεχνική υποστήριξη στα ποδήλατα των τριαθλητών. Web Media Sponsor του 1ου Spetsathlon ήταν το Newsbeast.gr.

Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Μείνετε συντονισμένοι για το 2ο Spetsathlon!
W: www.spetsathlon.com
F: www.facebook.com/marathonspetses   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ