Made in Greece ο Φώτης Χατζηνικολάου - Ένας επιστήμονας γυμναστής που σταματάει τον πόνο στους αθλούμενους του

Βασίλης: Γεια σου, Φώτη και καλωσήρθες. Προτού ξεκινήσουμε, πες μας λίγα λόγια για το ποιος είσαι.
Φώτης: Γεια σου Βασίλη και ευχαριστώ για την πρόσκληση!

Ονομάζομαι Φώτης Χατζηνικολάου και τα τελευταία χρόνια εργάζομαι σαν PERSONAL TRAINER σε γυμναστήρια και άλλους χώρους. Ταυτόχρονα διατηρώ μια ιστοσελίδα που μου έχουν πει ότι έχει αστείο όνομα και γράφω για όλα τα θέματα του Fitness είτε είναι μυϊκή ανάπτυξη, χάσιμο λίπους, αποθεραπεία, ψυχολογία και διάφορα άλλα.

Β: Και ποια θεωρείς πως είναι η ειδικότητά σου;
Φ: Παρόλο που είναι κάπως σαν trend στον χώρο μας να λέμε ότι ασχολούμαστε με τα πάντα, θεωρώ ότι η κύρια μου ειδικότητα αλλά και δύναμη είναι να σταματώ τον πόνο στους αθλούμενούς μου. Ώμοι, μέσες, γόνατα, αυχένες και οποιαδήποτε ενόχληση που κάποιος “ειδικός” θα έλεγε “ξεκούραση, δεν κάνεις τίποτα για 6 μήνες” εγώ προσπαθώ να βρω μια αιτία για το πρόβλημα, να προσφέρω λύση και να κάνω τους αθλούμενους να συνεχίσουν να προπονούνται.

Συνέντευξη στον Βασίλη Παϊρακταρίδη

Β: Γιατί διάλεξες αυτό το αντικείμενο;
Φ: Το αντικείμενο με διάλεξε να πω την αλήθεια και όχι εγώ το αντικείμενο. Είναι κάπως κλασσικό το story, αλλά δεν ήμουν καλός στα Sport, ήμουν χοντρούλης, λαχάνιαζα εύκολα και τελικά κάποια στιγμή αποφάσισα να το αλλάξω αυτό και άρχισα να διαβάζω. Πάρα πολύ. Τότε, το θαύμα που λέγεται ανθρώπινο σώμα άρχισε κάπως να ξεδιπλώνει τα μυστικά του μπροστά μου και παρατήρησα πως είχα λύσεις για προβλήματα όχι μόνο δικά μου, αλλά και άλλων ατόμων. Έτσι αποφάσισα να κυνηγήσω το επάγγελμα και να συνεχίσω να μελετώ το ανθρώπινο σώμα μέσα από τις δυσκολίες και ευκολίες που έχει ο κόσμος ενώ κινείται.

Β: Ποια είναι η φιλοσοφία σου σε θέματα διατροφής και γυμναστικής;
Φ: Με την διατροφή έχω περάσει από όλα τα στάδια. Υψηλός υδατάνθρακας, χαμηλός υδατάνθρακας. Υψηλά λιπαρά, χαμηλά λιπαρά. 6 γεύματα την ημέρα, 1 γεύμα την ημέρα. Γλύκό κάθε μέρα, γλυκό μία φορά τον μήνα.

Αυτό που θεωρώ σημαντικό στην διατροφή και πολύς κόσμος ξεχνάει, είναι ότι η καθημερινότητα πρέπει να έχει το πρώτο λόγο στο πόσο συχνά θα φάω. Δεν γίνεται να απαιτήσω σε κάποιον να φάει 6 γεύματα επειδή εναλλακτικά θα “πέσει” ο μεταβολισμός του. Η επιστημονική βιβλιογραφία είναι ξεκάθαρη σε αυτά. Θερμίδες πάνω απ’όλα, μετά τα μακροθρεπτικά και μετά το κάθε πότε τρώω.

Για την γυμναστική, ομολογώ ότι δεν είμαι fan των Body building splits και σε τέτοιες γραμμές κινούμαι με πελάτες μου εκτός και αν κρίνω ότι χρειάζονται κάποια περίοδο με τέτοια splits για να ξεκουραστούν κάπως οι αρθρώσεις και να χαλαρώσουν από βαριές προπονήσεις.

Στην πλειοψηφία των προγραμμάτων οπότε, προτείνω είτε όλο το σώμα (full body και όχι κυκλικό, υπάρχει διαφορά) ή πάνω/κάτω σώμα. Συνολικές φορές προπόνησης την εβδομάδα είναι 3-4. Το αερόβιο μπαίνει κατά περίπτωση

Β: Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;
Φ: Βραχυπρόθεσμα θα ήθελα να συγκεντρώσω το συγραφικό μου έργο και να γράψω κάποιο Pdf που να δίνει απλές λύσεις για τους πόνους που έχουμε στην καθημερινότητα, και κάποια στιγμή να φτιάξω μια σειρά με βίντεο για προπόνηση φιλική σε συγκεκριμένες αρθρώσεις.

Μακρυπρόθεσμα θα ήθελα να ανοίξω τον δικό μου χώρο και να συνδιάσω όλες τις γνώσεις που θα έχω μαζέψει μέχρι τότε και να δώσω μια ολιστική προσέγγιση στην γυμναστική. Σίγουρα επίσης θα ήθελα να βρω συναδέλφους που να έχουν την ίδια φιλόσοφία λίγο πολύ με εμένα, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε κάτι επαναστατικό στην Ελλάδα.

Ο Φώτης επίσης διατηρεί και το Souvlaki Fitness, ένα έξυπνο, αστείο και ενδιαφέρον blog πάνω στη γυμναστική, τη διατροφή και τη ζωή γύρω από την κίνηση και την υγεία. 

Όλη η συνέχεια εδώ - menshealth.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ