Γ. Πανούσης: ''Πολύ γρήγορα θα έχουμε θάνατο του δράστη - Υπάρχει κώδικας τιμής στην φυλακή''

Νεκρός θα είναι σύντομα ο 27χρονος Βούλγαρος παιδοκτόνος, είτε από το ίδιο του το χέρι είτε από κάποιον ή κάποιους εντός της φυλακής, προέβλεψε ο καθηγητής εγκληματολογίας και αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη το πρωί της Τρίτης.
 

Ο κ.Γιάννης Πανούσης σημείωσε μιλώντας στο RealFM ότι το φρικτό έγκλημα που εξιχνιάστηκε χτες «δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και το παιδί τους –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις. Ο ίδιος αν μπορέσει να πει κάτι…».

Ο κ.Πανούσης προέβλεψε μάλιστα ότι ο δράστης θα έχει σύντομα «κακό τέλος», μετά τα όσα έκανε: «Και ο ίδιος νομίζω σε αυτές τις περιπτώσεις… Συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού, διότι δεν αντέχεται αυτό, ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό», ήταν η εκτίμηση του κορυφαίου εγκληματολόγου.

«Οταν σκοτώνεις την μάνα σου, το παιδί σου, με βιασμούς ή με τέτοιου είδους δολοφονίες, υπάρχει ένας κώδικας τιμής μέσα στις φυλακές - όπως και να το βάλετε, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Αρα, εγώ νομίζω ότι πολύ γρήγορα θα έχουμε το θάνατο και του δράστη», ήταν η εκτίμηση του υπουργού.

Τι απαντά για την κριτική που δέχτηκε για τις δηλώσεις του

Σε δήλωσή του το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σχόλιό του για την «υπόθεση της Άννυ», ότι «πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του δράστη», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει πως «η αφόρητη ελαφρότητα των πολιτικών αντιπαραθέσεων δεν μπορεί να ξεπερνά ούτε την ηθική, ούτε τη λογική, ούτε την επιστήμη».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Πανούση, «είναι απορίας άξιο ότι μετά τη δήλωσή μου πως θα έχουμε "νεκρούς στις Σκουριές" δεν με κατήγγειλαν ότι προτρέπω σε αιματοχυσία στην περιοχή».

Νωρίτερα σήμερα και αναφερόμενος στον παιδοκτόνο, ο αναπληρωτής υπουργός εξήγησε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις… «συνήθως, ξέρετε, αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού».

«Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε, ούτε από τη σύζυγο. Δεν αντέχεται αυτό», είπε χαρακτηριστικά. 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ