Το... όργιο φοροδιαφυγής & τα ''λαβράκια'' που έπιασε το ΣΔΟΕ - Ανεπάγγελτος με 3,8 εκ. ευρώ & μεσίτης με 8,5 εκ. καταθέσεις

Κρυμμένα εισοδήματα σε πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες αποκάλυψε η διασταύρωση των τραπεζικών λογαριασμών και των τραπεζικών καταθέσεων ενώ δεκάδες είναι και οι υποθέσεις φοροδιαφυγής με πλαστά τιμολόγια.

Το ΣΔΟΕ κατά το μήνα Απρίλιο 2015 ολοκλήρωσε σημαντικούς ελέγχους, από τους οποίους επελέγησαν και αναφέρονται οι παρακάτω χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ
1. Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 802.810,76 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
Οργιο φοροδιαφυγής: Ανεπάγγελτος με 3,8 εκατ. ευρώ και μεσίτης με 8,5 εκατ. ευρώ καταθέσεις
2. Δικηγόρος, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 277.515,60 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ξενοδοχειακή επιχείρηση, απέκρυψε εισοδήματα ύψους 590.387,36 € υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
4. Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα του χονδρικού εμπορίου τροφίμων και οπωρολαχανικών, καταχώρησε σε 875 περιπτώσεις, αγορές χωρίς δικαιολογητικά στο Βιβλίο ισοζυγίου γενικού αναλυτικού καθολικών, συνολικής αξίας 6.796.244,25 €.
5. Τέσσερις (4) επιχειρήσεις έλαβαν παράνομα φορολογικά στοιχεία (εικονικά) με σκοπό την μη απόδοση του ΦΠΑ και την μείωση του φορολογητέου εισοδήματος. Το ύψος των ανύπαρκτων συναλλαγών ανέρχεται σε 1.002.448,20 €.
6. Τρείς (3) επιχειρήσεις εξέδωσαν σωρεία πλαστών και εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικού ύψους 1.847.175,50 €.

Όλη η συνέχεια εδώ - Ημερησία

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ