Story: Πώς η Kemi Egan από άστεγη, έγινε η βασίλισσα του real estate - Θα σας εμπνεύσει

Μια απένταρη γυναίκα, παιδί μονογονεϊκής οικογένειας από το Λονδίνο διέψευσε όλα τα προγνωστικά που την ήθελαν να καταλήγει στην καλύτερη στη φυλακή και στη χειρότερη νεκρή.

Η Kemi Egan κατάφερε να γίνει επιχειρηματίας και να βγάζει εκατομμύρια.

«Ημουν η πρώτη στην οικογένειά μου που πήγα στο κολέγιο και κατάφερα να πάρω πτυχίο στη Φυσιοθεραπεία το 2007. Εξάσκησα το επάγγελμα και ήμουν πραγματικά πολύ καλή. Σύντομα άρχισα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να εργάζομαι δίπλα σε κορυφαίες αθλητικές ομάδες. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να προσπαθήσει να κάνω τη διαφορά και να βοηθάω τον κόσμο. Ετσι, μετά από τρία χρόνια στα γήπεδα, άνοιξα ένα ιδιωτικό φυσιοθεραπευτήριο» εξομολογείται στο Business Insider.

Την πρώτη χρονιά όλα πήγαν τέλεια: εκατοντάδες ευχαριστημένοι πελάτες, χρήματα και μια αξιοζήλευτη συλλογή από παπούτσια. Με την αφέλεια του νεαρού της ηλικίας της νόμιζε ότι θα ήταν πάντα έτσι κι άρχισε να εφησυχάζει. Κι έτσι αντί να αποταμιεύει, ξόδευε ό,τι έβγαζε με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτεθειμένη όταν τα πράγματα άρχισαν να «ξεφουσκώνουν».
Μαζί με την κρίση άρχισαν να εξαφανίζονται και οι πελάτες και να εμφανίζονται χρέη. Η Kemi δεν είχε τίποτα από αυτά που βοηθούν τους επιχειρηματίες να επιβιώσουν: στρατηγική σκέψη, επιχειρηματική οργάνωση και πειθαρχία.

Τελικά πούλησε τα πάντα και μετακόμισε σε ένα γραφείο τον Αύγουστο του 2011 με έναν σάκο με τα ρούχα της κι ένα πτυσσόμενο κρεβάτι για να κοιμάται. Οι επόμενοι μήνες ήταν τραγικοί. «Ετρωγα ό,τι έβρισκα κι έπινα πολύ αλκοόλ» Και τότε, σχεδόν 4 μήνες μετά, η Kemi «ξύπνησε». «Σκέφτηκα πως την ώρα κατρακυλούσα, κάποιοι εκεί έξω έβγαζαν χρήματα, γίνονταν πλούσιοι και ζούσαν τη ζωή τους. Υφεση ή όχι, η πλανήτης συνέχιζε να γυρίζει».

Πέρασε τους επόμενους μήνες διαβάζοντας εκατοντάδες βιβλία, ακούγοντας συνεχώς ραδιοφωνικές εκπομπές, πήγαινε σε σεμινάρια και ομιλίες και, όπως λέει, ξόδεψε πολλές χιλιάδες μέσω πιστωτικών καρτών που δεν μπορούσε να ξοφλήσει, με στόχο να επιμορφωθεί.

Κάποια στιγμή πρόσεξε ότι πολλοί άνθρωποι είχαν επενδύσει πολλά σε ακίνητα. Αυτό αποφάσισε να κάνει και η ίδια.
Αρχισε να δημιουργεί επαφές, να χτίζει σχέσεις και να επενδύει σε αυτές χωρίς αρχικά να περιμένει κάποια ανταπόδοση.

Σε λίγο άρχισε να δέχεται προσφορές από επενδυτές. Τον Δεκέμβριο του 2011 ο πρώτος της επενδυτής της έδωσε 200.000 δολάρια. Από εκείνη τη στιγμή το πράγμα άρχισε να κινείται. Μέσα σε 12 μήνες είχε μαζέψει 1 εκατ. δολ. από επενδυτές και είχε χαρτοφυλάκιο σε real estate ύψους 2 εκατ. δολαρίων. Αρχισε να ξαναπληρώνει τις κάρτες της και θα τις είχε ξοφλήσει αν δεν επανεπένδυε αμέσως κάθε πέννα που εισέπραττε. Κάποια στιγμή μετακόμισε σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο κεντρικό Λονδίνο.

«Σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι, θα είσαι σίγουρα σε καλύτερη μοίρα από αυτή που βρέθηκα εγώ. Δεν είχα χρήματα, δεν είχα αυτοπεποίθηση, δεν είχα ιδέα. Και βέβαια υπήρξαν δυσκολίες, δεν ήταν όλα εύκολα, αλλά αν είσαι αποφασισμένος να το παλέψεις, τότε η οικονομική ανεξαρτησία και η εξασφάλιση είναι κάτι εφικτό» δήλωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ