Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Bloomberg: ''H συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και εταίρους θα κλείσει άμεσα''

Ο Ζ.Κ Γιούνκερ μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg μίλησε με σιγουριά για συμφωνία, και μάλιστα την τοποθέτησε χρονικά στα τέλη Μαίου ή το αργότερο στις αρχές Ιουνίου.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν ομολόγησε πως πλέον εμπλέκεται προσωπικά στις διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
Παράλληλα ο ίδιος διέψευσε χθεσινά δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε ακόμα και σχέδιο Γιούνκερ το οποίο ήταν ικανό να ξεπεράσει το αδιέξοδο.

Βέβαια είναι παράδοξο πως μέσα σε λίγες ώρες ο Γιούνκερ και να παραδέχεται την εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις και να διαψεύδει σχέδιο που φέρνει τη δική του υπογραφή.

Συμφωνία δείχνει το πάρτι στο Χρηματιστήριο

Όμως το κλίμα ''μυρίζει'' συμφωνία. Είναι ενδεικτική η εκτίναξη του Χρηματιστηρίου που διαπραγματεύεται με κέρδη πάνω από +3,5%, και μάλιστα με δυνατό για την εποχή αυτή τζίρο.

Στο κλίμα αισιοδοξίας ''κουμπώνουν'' και οι χθεσινοβραδυνές δηλώσεις τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του υπουργού Οικονομικών.
Ο Α. Τσίπρας τόνισε κάθε λέξη του στο συνέδριο του ΣΕΒ που δήλωσε: βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας.

Λίγο αργότερα ο Γ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε πιο προωθημένος: Η Αθήνα και δανειστές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Κανείς δεν ξέρει ποτέ μέχρι να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ας πούμε ότι είναι θέμα εβδομάδας.
Καταλυτικό ρόλο πάντως στην επίτευξη συμφωνίας παίζουν οι αλλαγές των συντελεστών ΦΠΑ που ουσιαστικά ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Συνεδριάζει αύριο το Brussels Group

Ξαναρχίζουν αύριο στις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Brussels Group, με φυσική παρουσία των δύο πλευρών, με στόχο τη σύγκλιση των απόψεων και την επίτευξη μιας πρώτης μεταβατικής συμφωνίας το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου.

Αυτό ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες, σύμφωνα επίσης με τους οποίους, υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ τηλεδιάσκεψη του Brussels Group για την προπαρασκευή των συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ