Λαγκάρντ 3 φορές το ίδιο: Η ευθύνη τώρα ανήκει στην Ελλάδα - το εμπεδώσαμε...

«Η ευθύνη τώρα είναι στους Έλληνες», τόνισε σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την έκτακτη ενημέρωση του ΔΝΤ για την πενταμερή του Βερολίνου.

Όπως μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, η κ. Λαγκάρντ πέταξε το μπαλάκι στην Ελλάδα επαναλαμβάνοντας τρεις φορές ότι «η ευθύνη είναι στους Έλληνες», και τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να βρεθεί λύση. Είπε επίσης ότι «ακόμα δεν έχουμε από την Ελλάδα αίτημα για συγχώνευση των δόσεων», αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να πληρωθούν οι δόσεις της χώρας στο Ταμείο όλες μαζί στο τέλος Ιουνίου, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις χωρίς να καταβληθεί η δόση.

Bloomberg: Ο Τσίπρας είναι στριμωγμένος στη γωνία

Ο Τσίπρας είναι στριμωγμένος στη γωνία, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του για το σημερινό ταξίδι στις Βρυξέλλες μετά από ξαφνική πρόσκληση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να γίνει πολιτική διαπραγμάτευση και να βρεθεί λύση για την Ελλάδα.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι μετά την πενταμερή στο Βερολίνο οι πιστωτές έχουν έτοιμη πρόταση για την αποτροπή της χρεοκοπίας για αυτό και ο Έλληνας Πρωθυπουργός μεταβαίνει στη βελγική πρωτεύουσα. Σημειώνεται επίσης ότι μετά από τέσσερις μήνες διαμάχης και προθεσμιών που δεν τηρούνται, οι δανειστές παρότι δεν στέλνουν τελεσίγραφα, ρίχνουν το βάρος στην κυβέρνηση Τσίπρα που πρέπει να κάνει πίσω σε κάποιες από τις προεκλογικές υποσχέσεις ώστε να μην διακινδυνεύσει την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Η ανάγκη για συμφωνία είναι τόσο μεγάλη, μετά από τέτοια έλλειψη ρευστότητας που η ανακούφιση για το ευρύ κοινό εν τέλει θα υπερισχύσει του κόστους ενός συμβιβασμού» αναφέρει στο πρακτορείο ο Γ. Παγουλάτος, καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας. Στη σημερινή συνάντηση Γιούνκερ-Τσίπρα που αναμένεται να αρχίσει στις 8 το βράδυ ενδέχεται να υπάρξει και τηλεδιάσκεψη με Μέρκελ και Ολάντ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ